Παπούτσια: Το μυστικό για να κάνετε τα αθλητικά σας να μοιάζουν καινούρια

Κοινοποίηση:
ΔΦΦ

Τα αθλητικά φθείρονται πολύ πιο εύκολα από τα υπόλοιπα παπούτσια, λόγω της συχνής χρήσης τους στις έντονες σωματικές δραστηριότητες. Το μυστικό για να παραμένουν σε άριστη κατάσταση είναι να τα φροντίζετε σωστά.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και δείτε τα αθλητικά σας να λάμπουν σαν καινούργια για πολύ περισσότερο καιρό!

Πώς να κάνετε τα αθλητικά σας παπούτσια να κρατήσουν σαν καινούργια!

1. Ξεκούραση μετά την προπόνηση:

Δώστε στα παπούτσια σας λίγο χρόνο να αναπνεύσουν μετά από κάθε άθληση. Βγάλτε τα από τα πόδια σας και αφήστε τα να αεριστούν σε εξωτερικό χώρο. ️ Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της υγρασίας και των οσμών, αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.

2. Μόνο για αθλήματα:

Φοράτε τα αθλητικά σας παπούτσια μόνο για τις αθλητικές σας δραστηριότητες. Αποφύγετε να τα φοράτε στην καθημερινότητά σας, καθώς η υπερβολική φθορά θα μειώσει τη διάρκειά τους.

3. Χαλαρώστε τα κορδόνια:

Πριν βγάλετε τα παπούτσια σας, λύστε τα κορδόνια πλήρως. Αυτό μειώνει την πίεση στα υλικά και αποτρέπει τυχόν φθορές ή παραμορφώσεις.

4. Τακτικό πλύσιμο:

Βάλτε τα αθλητικά σας στο πλυντήριο 1-2 φορές το μήνα για να τα διατηρήσετε καθαρά και φρέσκα. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό απορρυπαντικό και πλύνετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποφύγετε το στεγνωτήριο, καθώς η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να βλάψει τα υλικά.

Bonus tip:

Τοποθετήστε φόρμες παπουτσιών μέσα στα παπούτσια σας όταν δεν τα φοράτε. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση του σχήματος και θα αποτρέψει τυχόν ζάρες.
Χρησιμοποιήστε ειδικά σπρέι προστασίας ️ για να διατηρήσετε τα υλικά ανθεκτικά στο νερό και στις λεκέδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: