Παράλογες οι τιμές των γαλακτομικών – Πώς διαμορφώνονται

Κοινοποίηση:
6134163__2_

Το προβλήμα της ακρίβειας ταλανίζει όλα τα νοικοκυριά στην ελληνική επικράτεια. Η άνοδος των τιμών είναι μείζον ζήτημα, καθώς οι ανατιμήσεις των αγαθών παρουσιάζουν γεωμετρική αύξηση. Η ιδια εικόνα καταγράφεται και στα αγαθά καθημερινής κατανάλωσης, όπως τα γαλακτομικά.

«Αδικαιολόγητα» υψηλές τιμές στα γαλακτομικά

«Αδικαιολόγητες» χαρακτηρίζει τις τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων ο κτηνοτρόφος και ταμίας της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης φέτας, Δημήτρης Μόσχος, καθώς, όπως υποστηρίζει, οι τιμές στους παραγωγούς έχουν πέσει.

«Αυτό που κρατάει σήμερα τις τιμές σε έναν μεγάλο βαθμό είναι οι συνεταιρισμοί οι οποίοι δουλεύουν από μόνοι τους γάλα και έχουν απορροφήσει μια σειρά αυξήσεις που δεν ξέρω αν στην πορεία θα είναι και ωφέλιμες για αυτούς, αυτό που έχουν κάνει οικονομικά. Όσον αφορά για τις τιμές των γαλακτοκομικών, εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι είναι αδιανόητο, αδικαιολόγητες και δεν πρέπει να υπάρξουν γιατί οι τιμές στους παραγωγούς έχουν πέσει και έχουν πέσει σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με πέρυσι, ειδικά στα γαλακτοκομικά, και υπάρχει ένα θέμα, ότι δεν δικαιολογούνται πια οι τιμές αυτές».

Θυμηθείτε επίσης τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζεται γαλατομικά προιόντα

Όπως λέει ο ίδιος:
«Απεναντίας, υπάρχει θέμα που έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων και θα το δούμε σε βάθος χρόνου η απώλεια που θα έχουμε από εκμεταλλεύσεις από συναδέλφους που ασχολούνται με τη δουλειά αλλά και με τη συρρίκνωση των ζώων».

«Φαίνεται ότι θα έχουμε και μια μεγάλη ζημία από τις ζωονόσους οι οποίες έχουν περάσει το τελευταίο διάστημα. Όσον αφορά για το κομμάτι του κρέατος, φαίνεται ότι η αγορά θα πρέπει να είναι περίπου στα περσινά επίπεδα με πολύ μικρές αυξήσεις», συμπληρώνει.

«Το πόσο θα φτάσει η λιανική εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε αλλά βλέποντας τη χονδρική σήμερα από τη ζήτηση που έχουμε, έχει ξεκινήσει μια ζήτηση για τα αρνιά τα οποία βγαίνουν στο εξωτερικό, οι τιμές είναι περίπου ίδιες με τις περσινές, πολύ μικρή άνοδο έχουν. Νομίζω ότι σε αυτά τα πλαίσια θα κινηθεί και η ελληνική αγορά», προσθέτει.

Μεγάλο πρόβλημα για τους παραγωγούς είναι και οι παράνομες ελληνοποιήσεις

«Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια δεν έχουν αγγίξει αυτό το πράγμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε έχει να κάνει με τη νοθεία στη φέτα η οποία υπάρχει και έχουμε βγάλει χιλιάδες περιπτώσεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μέχρι τα μέσα του 2018 οι χημικές αναλύσεις δειγμάτων στο Γενικό Χημείο του Κράτους ήταν οι ενδεδειγμένες συμφωνα με την βιβλιογραφία και τον κώδικα τροφίμων & ποτών. Από τότε μέχρι σήμερα το μισό Γ.Χ. του Κράτους έχει διαβρωθεί με ότι αυτό συνεπάγεται για big business ( ποτά, καύσιμα κλπ)

Comments are closed.