Παράξενη κινητικότητα στη Βόρεια Κορέα: Ανατίναξε τμήματα του οδικού της δικτύου

Κοινοποίηση:
ΛΚΗΛΚΗΛΚ

Στην ανατίναξη τμημάτων του οδικού δικτύου της Κορεατικής Χερσονήσου εντός της επικράτειας της προχώρησε η Βόρεια Κορέα, όπως ανέφερε σήμερα το Μεικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας.

Μερικά τμήματα του οδικού δικτύου βόρεια από τη στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης που χωρίζει τις δύο χώρες, ανατινάχτηκαν, ανέφερε το Μεικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας σε ένα μήνυμα που απέστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας έχουν προχωρήσει σε ενίσχυση της επιτήρησης και της ετοιμότητας τους, αντιδρώντας στην ενέργεια της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το ίδιο μήνυμα.

Τη Δευτέρα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συγκάλεσε κορυφαία σύσκεψη εθνικής ασφάλειας, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, δίνοντας οδηγίες για ένα σχέδιο «άμεσης στρατιωτικής δράσης» σε μια περίοδο που οι εντάσεις με το Νότο κορυφώνονται.
Στη συνάντηση στην Πιονγκγιάνγκ συμμετείχαν οι κορυφαίοι αξιωματούχοι ασφαλείας της χώρας, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός του στρατού και άλλοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, καθώς και οι υπουργοί κρατικής ασφάλειας και άμυνας.

Η συνάντηση πραγματοποιείται καθώς ο πυρηνικά εξοπλισμένος Βορράς έχει κατηγορήσει τη Σεούλ ότι πετάει μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την πρωτεύουσά του και έχει μετακινήσει στρατεύματα στα σύνορά του, με τη Νότια Κορέα να δηλώνει τη Δευτέρα ότι είναι «πλήρως έτοιμη» να απαντήσει εάν δεχθεί πυρά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response