Παρέμβαση Κρεμλίνου για Τραμπ και Μπάιντεν! Νέα πραγματικότητα μετά την χρήση του Oreshnik

Κοινοποίηση:
usa_washington_white-house

Δηλώσεις

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως σημείωσε ότι το επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μιλάει για ένα πιθανό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, ενώ η παρούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Τζο Μπάιντεν δεν το κάνει και επιδιώκει αντ’ αυτού να κλιμακώσει την σύγκρουση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε τις δηλώσεις αυτές όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει μια συνέντευξη του Μάικ Γουόλτς, που έχει επιλεγεί από τον Τραμπ για την θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας, στο δίκτυο Fox News χθες, Κυριακή και καθώς υπάρχει διάχυτη αγωνία παγκοσμίως για το τι τελικά μέλλει γενέσθαι.

Ο Γουόλτς δήλωσε πως ο Τραμπ «ανησυχεί πολύ» για την κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στην Ρωσία και στην Ουκρανία και πως ο πόλεμος πρέπει να οδηγηθεί «σε ένα υπεύθυνο τέλος».

Ο Γουόλτς τα σημείωσε όλα αυτά μετά το χτύπημα από την Ρωσία με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο εναντίον της Ουκρανίας, απόρροια της απόφασης για χτυπήματα μέσα στην Ρωσία.

«Αυτό που πρέπει να συζητάμε είναι ποιοι θα κάτσουν στο τραπέζι (των συνομιλιών) αν θα πρόκειται για μια συμφωνία, για μια ανακωχή, πώς θα οδηγήσουμε τις δύο πλευρές στο τραπέζι, και στην συνέχεια ποιο θα είναι το πλαίσιο μιας συμφωνίας», είπε ο Γουόλτς.

Ο Πεσκόφ είπε πως το Κρεμλίνο σημείωσε τα σχόλια αυτά και πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέδειξε κατ΄επανάληψη πως η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο σχετικά με την Ουκρανία.

«Πραγματικά, από την ομάδα των υποστηρικτών του Τραμπ και εκείνων που έχουν διοριστεί σε θέσεις στη μελλοντική κυβέρνηση, η λέξη ‘ειρήνη’ ή ‘ειρηνευτικό σχέδιο’ ακούγεται», είπε ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση για τα σχόλια του Γουόλτς.

«Δεν ακούγονται τέτοιες λέξεις από την παρούσα κυβέρνηση (Μπάιντεν) ενώ οι προκλητικές ενέργειες κλιμάκωσης συνεχίζονται. Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε», είπε.

Ο Πούτιν εξήγησε τον Ιούνιο τι θέλει προκειμένου να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες: η Ουκρανία να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες για ένταξη στο ΝΑΤΟ και να παραδώσει και τις τέσσερις περιφέρειες που απελευθερώνει η Μόσχα.

Η Μόσχα λέει πως οι όροι αντανακλούν την πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης, όπου οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται.

Μάλιστα, όπως ακούγεται με το χτύπημα του πυραύλου Oreshnik, ο οποίος μπορεί να χτυπήσει, αν θέλει, στόχους σε όλη την Ευρώπη, η Μόσχα έχει ένα τεράστιο διαπραγματευτικό «όπλο» στα χέρια της. Εκτός αν οι διεθνιστές της Ουάσινγκτον πάρουν την απόφαση να βαρέσουν «γροθιά στο μαχαίρι» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη των πραγμάτων!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΑΝΤΕ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΣΙΧΑΜΕΝΕ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ ΜΠΑΊΝΤΕΝ.

Comments are closed.