Παραιτήθηκαν από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Τεμπονέρας, Κοτσακάς, Τσιόκας

Κοινοποίηση:
78604809-temponeras-siriza

Την αποχώρηση τους από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι από το πολιτικό και ιδεολογικό, όπως έχει καθοριστεί από τα συλλογικά του όργανα, ανακοίνωσαν με επιστολή τους προς τον Στέφανο Κασσελάκη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας.

Τα τρία στελέχη υποστηρίζουν ότι το κόμμα τους, αντί για την απαραίτητη μετεξέλιξη, έχει υποστεί μια «μετάλλαξη», ενώ τονίζουν πως «για λόγους αξιοπρέπειας» δεν μπορούν να μείνουν αδιάφοροι απέναντι στα όσα έγραψε προχθές στα κοινωνικά δίκτυα ο Στέφανος Κασσελάκης, χαρακτηρίζοντας «άκομψο» το «δικός μου ΣΥΡΙΖΑ», που χρησιμοποίησε.

«Παραμένουμε λοιπόν στρατευμένοι με στόχο την ανασύνθεση του προοδευτικού και αριστερού χώρου με βάση το αξιακό μας πλαίσιο», τονίζουν τα τρία στελέχη.

Αναλυτικά η επιστολή τους:
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ένταξη σε ένα πολιτικό φορέα γίνεται σε τρία πεδία: ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά.

Με αυτή την παρέμβαση μας καθιστούμε σαφές οι υπογράφοντες ότι αποχωρούμε από το Οργανωτικό σκέλος (για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό»).

Παραμένουμε όμως στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων (διατηρώντας όμως ισχυρές επιφυλάξεις για συμπεριφορές μετάλλαξης).

Η τελευταία παρέμβαση του σ.Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι, για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε.

Αποτελεί πεποίθηση μας η ανάγκη ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου σε τροχιά προοδευτικης διακυβέρνησης με προγραμματική ενότητα. Και γνωρίζαμε εξ αρχής τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε το εγχείρημα, προφανώς γιατί δεν συνάδει με κομματικές περιχαρακώσεις και ποικίλες προσωπικές στρατηγικές.

Άλλωστε, εμείς πρώτοι διατυπώσαμε την ανάγκη συγκρότησης κοινωνικού μετώπου, από τα κάτω για την προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια πολύ πριν από τις Ευρωεκλογές, με την ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ, με ευδιάκριτη τη στόχευση μας και επανήλθαμε την επαύριον των εκλογών με συγκεκριμένη πρόταση.

Πρόταση που κατά την άποψη μας σέβεται το μήνυμα της κοινωνίας και απαντά στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Καταστήσαμε σαφές ότι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου παραμένουν στο σημερινό status, με απόλυτη αυτοτέλεια, ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική.
Τονίσαμε όμως ταυτόχρονα, την ανάγκη διερεύνησης των δυνατοτήτων για διαμόρφωση συμφωνίας στο προγραμματικό πεδίο. Παραμένουμε λοιπόν στρατευμένοι με στόχο την ανασύνθεση του προοδευτικού και αριστερού χώρου με βάση το αξιακό μας πλαίσιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι του λαού και των ψηφοφόρων του και είναι τουλάχιστον άκομψες οι αναφορές για «τον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ»

Ευχόμαστε και θα συμβάλουμε όπως και χιλιάδες στελέχη σε όλη τη χώρα, ώστε η κοινωνική αντιπολίτευση να αποκτήσει πολιτική έκφραση προς όφελος του λαού σε ευκρινή ορίζοντα κυβερνησιμότητας.

Οι υπογράφοντες

Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντώνης Κοτσακάς, πρώην πρόεδρος επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χάρης Τσιόκας, μέλος οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -ΚΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!

  2. Ο τελευταίος να φορέσει την κυλότα του και να κλείσει την πόρτα.

  3. Ο Τεμπονέρας, ειδικά αυτός, μας δουλεύει!
    Έχω προσωπικό βίωμα για θέμα συνταξιοδοτικό
    Άθλιος!
    Με αντιμετώπισε σκαιότατα! Σαν δημόσιος υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους!

Leave a Response