Παρακολουθήστε το Koenigsegg Jesko των 1.600 ίππων να “χορεύει” στον πάγο… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
jesko

Η ομάδα μάρκετινγκ της Koenigsegg βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Λίγο πριν από το Καθολικό Πάσχα, η μηχανή των 1.600 ίππων “βρυχάται” στους παγωμένους δρόμους της βόρειας Σουηδίας όπου δοκιμάζεται ο αντικαταστάτης της Agera RS.

Οι παγωμένες λίμνες του Arjeplog ήταν η παιδική χαρά του Jesko. Ακούμε την “υπέροχη μουσική” που βγαίνει από τον 5λιτρο flat-plane V8 κινητήρα με διπλό turbo που ανεβάζει έως και 8.500 σ.α.λ. Αυτές οι αλλαγές σχέσεων που ακούτε γίνονται από ένα κιβώτιο εννέα σχέσεων, το οποίο υπόσχεται απόδοση ίση με αυτή του DSG που κυκλοφόρησε το 2003 στο VW Golf R32.

Ενώ η δοκιμή στη χιονισμένη Σουηδία δεν αφορούσε την απόλυτη τελική ταχύτητα, το νέο Jesko θα μείνει στην ιστορία ως το ταχύτερο αυτοκίνητο που θα κατασκευάσει ποτέ η Koenigsegg. Η εταιρεία είναι σίγουρη ότι θα σπάσει το φράγμα των 300 μιλίων/ώρα (482 χλμ/ώρα!!!) και οι προσομοιώσεις έχουν αποκαλύψει ότι μπορεί να κάνει ακόμη και 330 μίλια την ώρα (531 χλμ/ώρα!!!). Μέχρι να συμβεί αυτό, η εξωτική αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλεί το νέο της προϊόν: “Ο πραγματικός βασιλιάς του πάγου”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: