Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Δυναμική είσοδος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης

Κοινοποίηση:
Facebook | Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 28 Αυγούστου, στο Παρίσι, και η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από 40 μέλη, υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την παρέλαση των εθνών.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα δεν άνοιξε την παρέλαση, καθώς αυτή τη θέση κατέχει το Αφγανιστάν. Η ελληνική αποστολή παρελαύνει πρώτη μόνο στις Ολυμπιακές Αγώνες και όχι στους Παραολυμπιακούς. Οι 182 αποστολές θα παρελάσουν στην Place de la Concorde σύμφωνα με το γαλλικό αλφάβητο, με την Ελλάδα να αναφέρεται στα Γαλλικά ως «Grèce».

Η συμμετοχή της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι πάντα μια σημαντική στιγμή που αναδεικνύει την αθλητική αριστεία και την ανθρώπινη δύναμη. Η θερμή υποδοχή της ελληνικής αποστολής δείχνει τη στήριξη και τον ενθουσιασμό του κοινού για τους αθλητές μας.

Άνδρας σημαιοφόρος της Ελλάδας ήταν ο Μανώλης Στεφανουδάκης από τον ακοντισμό ο οποίος, σύμφωνα με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, έχει δηλώσει: «Είμαι πολύ υπερήφανος. Ποιος αθλητής δεν θα ήθελε να κρατήσει την ελληνική σημαία και να εκπροσωπήσει τη χώρα του; Έτσι και εγώ είμαι χαρούμενος που θα είμαι ο εκπρόσωπος που θα ηγηθεί της ελληνικής αποστολής. Είναι τιμή προς το πρόσωπό μου από τη διοίκηση και αναγνώριση αυτών που έχω προσφέρει στον χώρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και γενικότερα στην Ελλάδα. Νομίζω με την επιλογή κάποιου ως σημαιοφόρου αναγνωρίζεται το έργο που έχεις προσφέρει».

Επίσης, γυναίκα σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 ήταν η Θεοδώρα Πασχαλίδου από το τζούντο. Μάλιστα, η ίδια – όπως αναφέρει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – έχει δηλώσει τα εξής: «Συγκινήθηκα πάρα πολύ, καθώς δεν το περίμενα. Για χρόνια έκλεινα τα μάτια μου με αυτή τη σκέψη, αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα έρθει. Όταν μου το ανακοίνωσαν, η σκέψη μου ήταν ότι η σκληρή δουλειά φέρνει αποτελέσματα, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μεγάλη άνοδο με τον δάσκαλό μου και είμαι πολύ χαρούμενη που αυτό φάνηκε εν τέλει. Φάνηκε και στην Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και τον πρόεδρο και τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ από την καρδιά μου που μου έδωσαν την τιμή και ευκαιρία να εκπροσωπήσω την χώρας, κρατώντας τη σημαία. Νομίζω ότι είμαι πιο ανυπόμονη από όλους για την τελετή έναρξης, καθώς θέλω να ζήσω την εμπειρία»

 

Η αποστολή της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024
Δυναμική η παρουσία της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, αφού εκπροσωπείται από αποστολή 40 μελών – 37 αθλητές και αθλήτριες, έναν οδηγό στον στίβο και δύο ramp operators στο μπότσια.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ομάδα θα έχει στη σύνθεσή της αθλητές και αθλήτριες με πλούσιο βιογραφικό και ιστορία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μία ιστορία που σκοπεύουν να συνεχίσουν να «γράφουν» με την παρουσία τους στο Παρίσι, καθώς οι 13 μεταλλιούχοι που θα αγωνιστούν για την Ελλάδα, θα διεκδικήσουν και άλλες διακρίσεις.

Άνδρες

Πασχάλης Κουλουμόγλου (άρση βαρών σε πάγκο)

Δημήτρης Μπακοχρήστος (άρση βαρών σε πάγκο)

Μιχάλης Καλαράκης (ιππασία)

Δημήτρης Καρυπίδης (κολύμβηση)

Νίκος Κοντού (κολύμβηση)

Γιάννης Κωστάκης (κολύμβηση)

Αλέξανδρος Λέργιος (κολύμβηση)

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (κολύμβηση)

Αντώνης Τσαπατάκης (κολύμβηση)

Γρηγόρης Πολυχρονόδης (μπότσια) – Κατερίνα Πατρώνη (ramp operator)

Νίκος Παπαγγελής (ποδηλασία δρόμου)

Σωτήρης Γαλογαύρος (σκοποβολή)

Παναγιώτης Γιαννουκάρης (σκοποβολή)

Νάσος Γκαβέλας (στίβος) – Ιωάννης Νυφαντόπουλος (guide)

Δημήτρης Ζησίδης (στίβος)

Θανάσης Κωνσταντινίδης (στίβος)

Στέλιος Μαλακόπουλος (στίβος)

Στράτος Νικολαΐδης (στίβος)

Γρηγόρης Ντισλής (στίβος)

Θανάσης Προδρόμου (στίβος)

Μιχάλης Σεΐτης (στίβος)

Λάζαρος Στεφανίδης (στίβος)

Μανώλης Στεφανουδάκης (στίβος)

Κωνσταντίνος Τζουνης (στίβος)

Γυναίκες

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (κολύμβηση)

Αρετή Σπυρίδου (κολύμβηση)

Μαρία Τζιβελέκη (κολύμβηση)

Χρυσή Μόρφη (μπότσια)

Άννα Ντέντα (μπότσια) – Χριστίνα Ντέντα (ramp operator)

Τάνια Κεραμυδά (στίβος)

Λήδα Μανθοπούλου (στίβος)

Ζωή Μαντούδη (στίβος)

Χριστίνα Γκεντζού (ταε κβον ντο)

Ελένη Παπασταματοπούλου (τάε κβον ντο)

Εμμανουέλα Μασούρου (τζούντο)

Θεοδώρα Πασχαλίδου (τζούντο)

Δωροθέα Ποιμενίδου (τοξοβολία)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response