Παρβοϊός: Και δεύτερο παιδί στο Ωνάσειο, η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Κοινοποίηση:
paidi-nosokomeio

Ακόμη ένα παιδάκι 3,5 ετών νοσηλεύεται στο Ωνάσειο με παρβοϊό, την πέμπτη νόσο όπως αποκαλείται και από την οποία κατέληξε παιδάκι σε νηπιαγωγείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, υπάρχει και δεύτερο παιδάκι με παρβοϊό από τη Θεσσαλονίκη το οποίο μεταφέρθηκε στις 26 Απριλίου και η κατάστασή του είναι σταθερή.

Συγκεκριμένα το Ωνάσειο νοσοκομείο αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στη νοσηλεία παιδιών από τη Θεσσαλονίκη τα οποία πάσχουν από μυοκαρδίτιδα μετά από λοίμωξη από παρβοϊό, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διευκρινίζει ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ένα παιδί το οποίο μεταφέρθηκε στο ΩΚΚ στις 26 Απριλίου 2024.

Το παιδί εισήχθη και παρέμεινε στην Παιδοκαρδιολογική/Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έως τη μεταφορά του στον νοσηλευτικό όροφο πριν από λίγες ημέρες. Λαμβάνει τη δέουσα αγωγή και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Στις 30 Μαρτίου 2024, μεταφέρθηκε ένα άλλο παιδί από τη Θεσσαλονίκη το οποίο βρισκόταν σε ανακοπή κατά την εισαγωγή και στο οποίο έγινε άμεσα τοποθέτηση συσκευής Εξωσωματικής Μεμβράνης Οξυγόνωσης (ECMO). Το παιδί δεν έδειξε σημεία βελτίωσης και κατέληξε την επόμενη ημέρα, 31 Μαρτίου 2024».

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα παρβοϊού
Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε με έγγραφο τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας για τη συρροή κρουσμάτων παρβοϊού παιδικό σταθμό- νηπιαγωγείο της Θεσσαλονίκης.

Έντεκα παιδιά ηλικίας 3-5 ετών παρουσίασαν αυξημένη τροπονίνη, σύμφωνα με τον Οργανισμό. «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο ΕΟΔΥ στις 10 Απριλίου ενημερώθηκε από νοσηλευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης) σχετικά με συρροή περιστατικών με αυξημένη τροπονίνη σε παιδιά που φοιτούν σε παιδικό – νηπιαγωγείο της περιοχής. Μεταξύ των περιστατικών περιλαμβάνεται και παιδί 3,5 ετών το οποίο κατέληξε με οξεία μυοκαρδίτιδα από Parvovirus B19», αναφέρει το έγγραφο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Άρχισαν τα όργανα… Απ’ τους εμβολιασμένους γονείς, τα παιδιά βγαίνουν με μυοκαρδίτιδες. Κάποιοι τα έλεγαν τότε!! (για τις επερχόμενες γεννήσεις απ’ όσες έγκυες εμβολιάστηκαν την εποχή της πλανδημίας… και ιδού τα αποτελέσματα…)
    Θλιβερό… Χάνεται η Ελλάδα…

  2. Οι μανάδες τους έκαναν τα μπόλια όταν ήταν έγκυες;

    Γιατί έχω 2 δίδυμα ανήψια με ένα σωρό ασθένειες στα όργανα, μιας και η μάνα τους έκανε 2 δόσεις πφάιζερ όταν ήταν έγκυος.

  3. Έκαναν τα εμβόλια οι μανάδες τους; Σκοτώνει τη νέα γενιά ο μπάσταρδος.

    1. Γεια σου ψεκοούγκανο με τις “εξυπνάδες” σου.

Comments are closed.