Πασχαλινά αυγά: Τα δύο βασικά μυστικά για να μην σπάσουν στο βράσιμο

Κοινοποίηση:
ΑΥΓΑ

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών που γίνεται την Μεγάλη Πέμπτη.

Παραδοσιακά τα βάφουμε κόκκινα, που συμβολίζει το αίμα του Χριστού αλλά πλέον συνηθίζεται το βάψιμο και με άλλα χρώματα. Το βασικό, πάντως, είναι σε κάθε περίπτωση να μην σπάσουν κατά το βράσιμο.

Και για να γίνει αυτό υπάρχουν δύο βασικά μυστικά επιτυχίας.

Αρχικά, αφήστε τα αυγά να έρθουν πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά προχωρήστε στο βράσιμο. Κι αυτό το λέμε επειδή μπορεί να σπάσουν λόγω της απότομης διαφοράς της θερμοκρασίας.

Το δεύτερο μυστικό αφορά το νερό. Δεν θα πρέπει να είναι σκετό. Μέσα στην κατσαρόλα που θα στρώσετε, πάντα σε μία στρώση, τα αυγά θα πρέπει να συμπληρώσετε λίγο αλάτι και μερικές σταγόνες ξύδι.

Με αυτά τα δύο tips θα γλιτώσετε πολλά σπασμένα αυγά.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: