Πατέρας 18χρονου: Του είπαν «πάρ’το πάνω σου και θα σου δώσουμε λεφτά»

Κοινοποίηση:
xouligan-2-630x394

Όσους καθοδήγησαν τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη που κατέληξαν στον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, κατηγορούν οι γονείς του 18χρονου συλληφθέντα που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Μιλώντας στον Alpha, ο πατέρας του 18χρονου υποστηρίζει ότι κάποιοι τον απείλησαν, ενώ του έταξαν χρήματα για να πάρει την ευθύνη του τραυματισμού του αστυνομικού.

«Δεν τον έπιασαν το πρωί, τον έπιασαν το βράδυ, γιατί ο … πήγε και είπε αυτός το έκανε. Τον είδες;

»Ή βρήκατε θύμα και βάλατε ένα παιδάκι που δεν ξέρει. Έχω ακούσει ότι τον απείλησαν.

»”Πάρ’το απάνω σου και θα σου δώσουμε και λεφτά”. Πού στον Κορυδαλλό;»

Από την πλευρά της, η μητέρα του 18χρονου συλληφθέντα, σημειώνει: «Δεν λέω ότι είναι αθώος, αλλά έχουν μπλέξει οι μεγάλοι τους μικρούς.

»Έχουν μπλέξει οι μικροί και έχουν σωθεί οι μεγάλοι.

»Είναι συντετριμμένο και φοβισμένο. Ντρέπεται να δει τον πατέρα του.

»Του μίλησα, του είπα ό,τι είναι να το πει, να μην κλάψει άλλη μανούλα το παιδάκι της».

Ο δικηγόρος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας, τόνισε μιλώντας το πρωί στο MEGA ότι «έχω την αίσθηση ότι ξέρει ποιος του έδωσε τη φωτοβολίδα και φοβάται να μιλήσει».

Σχετικά με το αν άλλαξε υπερασπιστική στρατηγική τόνισε:

«Δεν αλλάζει καμία στρατηγική. Αυτό που είπε -και συνεχίζει να λέει- είναι ότι ο ίδιος πέταξε τη φωτοβολίδα προς το μέρος του αστυνομικού», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Αυτό που ουσιαστικά είπε είναι ότι δεν πέταξε μόνο αυτός.

»Πετάχτηκε άλλη μία φωτοβολίδα ταυτόχρονα, το οποίο το λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

»Αυτό είναι που έχει φανεί ως αλλαγή, ενώ δεν υπάρχει καμία αλλαγή (σ.σ. στην κατάθεσή του)», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

«Έχει δώσει τρεις καταθέσεις, που αναφέρει ότι η φωτοβολίδα η δική του, αυτή που έριξε, χτύπησε στο έδαφος, δεν ήταν σε ευθεία βολή, που έχει ακουστεί.

»Η φωτοβολίδα χτύπησε μπροστά του, επειδή δεν ήξερε να τη ρίξει. Έχει εξοστρακιστεί.

»Είναι τελείως διαφορετικό το ότι σημαδεύω έναν αστυνομικό από το ότι βρίσκει η φωτοβολίδα στο έδαφος και μετά πάει στον αστυνομικό.

»Το λέω σαν νομικό ισχυρισμό για άλλους λόγους, που δεν συσχετίζονται με την πράξη καθαυτή» σημείωσε ο συνήγορος του 18χρονου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Δεν είναι παιδιά. Δυστυχώς, ψηφίζουν. Εξαρτάται η ζωή όλων μας από τα μυαλά τους!!!
    Προτείνω ψήφο στα 25 και με την προϋπόθεση να έχουν πάει στρατό και να εργάζονται.
    Το Υπουργείο (Α)παιδείας τί κάνει; Θα δώσει έπιτέλους Παιδεία στα παιδιά μας, με αρχές και ιδανικά; ή το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μάθουν τον γονέα Α και τον γονέα Β;

  2. Ναι , όπως του έδωσαν ναυτικη φωτοβολίδες και του είπαν να στοχεύσει και να τραβήξει το σχοινάκι. Βλακας ο γιος αρχιβλακας και ο μπαμπας.

  3. γιαυτο τους κρατησαν τοσες ωρες στην ψειρου….τα μαγειρευανε φυσικα!και τον φιλοπουλο τον μαχαιρωσε ενας αναπηρος και καλα…πηγε φυλακη για λιγο αλλα εφτιαξε την οικογενεια του…το κολπο ειναι το εξης…πχ σεχουν τσιμπησει για εμποριο ναρκωτικων,ληστεια οτιδηποτε…γινεται ενα αλλο γεγονος και σου κανουν την προταση να το παρεις πανω σου(με το αζημιοωτο παντα) αλλιως θα σε κατηγορησουν γιαυτα που εχεις ηδη κανει!αφου θα την ακουσεις που θα την ακουσεις…ας παρεις και κανα φραγκο!

  4. Αν, δηλαδή, κάποιοι μεγαλύτεροί του, του λέγανε “πέσε στον γκρεμό” ή “βάλε το κεφάλι σου στις γραμμές του τρένου”, θα το έκανε ;;; Κρίση δική του δεν είχε ; Πώς ενήργησε μετά το έγκλημά του ; Πήγε στη γκόμενα, έπλυνε τα ρούχα, έσβησε τα ηλεκτρονικά του στοιχεία, άλλαξε κινητό, για να αποφύγει τον εντοπισμό του (!) … Κατά τα άλλα, “παρασύρθηκε το “καημένο” από άλλους …
    Αίσχος για τους δικηγόρους που ψάχνουν τερτίπα για να ελαφρύνουν την θέση ενός φονιά …
    Κατά την Νομολογία, οι δικηγόροι επιτελούν λειτούργημα διότι είναι υποχρεωμένοι να συνεισφέρουν στο έργο της Δικαιοσύνης προς αποκάλυψη της αλήθειας και όχι προς συσκότισή της …
    Αφήστε, ρε, τα σάπια, που προσπαθείτε να δικαιολογήσετε ένα κ@λόπαιδο που συνειδητά σακάτεψε το παλληκάρι …

  5. Τα παιδιά είναι η βιτρίνα της οικογένειας

  6. πεταει αδεια ο ξευτιλας πατερας των @λητων…. μηπως βγαλει κανα ψιλο…. ουυυυ να χαθεις μακακα

  7. Ο κ. Λύτρας με ποιό δικαίωμα αναφέρει “έχω την αίσθηση ότι ξέρει ποιός του έδωσε τη φωτοβολίδα και φοβάται να μιλήσει”.
    Αντιλαμβάνομαι την στρατηγική, για να πέσει ο 18χρονος πελάτης του στα μαλακά, αλλά αυτή η φράση είναι απαγορευτική, σε Δημόσια εμφάνιση.
    Η Νομική είναι απόλυτα ακριβής επιστήμη & η αίσθηση που έχει ο κάθε Συνήγορος καλά θα κάνει να την συζητάει με τον πελάτη του, ή να την κρατάει για τον εαυτό του.

Comments are closed.