Πατριάρχης Κύριλλος: Έχουμε μεγαλώσει σε όλη την ιστορία μας μαθαίνοντας να αγαπάμε την πατρίδα μας. Και θα είμαστε πάντα έτοιμοι να την προστατεύσουμε

Κοινοποίηση:
kirill

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τέλεσε λειτουργία για τους Ρώσους στρατιώτες την Κυριακή, στην οποία τους κάλεσε να υπερασπιστούν τη χώρα τους «όπως μόνο οι Ρώσοι μπορούν» καθώς συνεχίζεται η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Στον πολυτελώς διακοσμημένο Κεντρικό Καθεδρικό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων που άνοιξε πριν από δύο χρόνια στην Κουμπίνκα έξω από τη Μόσχα, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε σε μια ομάδα στρατιωτών και στρατιωτικών ότι «η Ρωσία είναι μια ειρηνική χώρα που είχε υποφέρει πολύ όλα αυτά τα χρόνια»

«Δεν είναι σκοπός μας να κάνουμε κάτι που θα μπορούσε να βλάψει άλλους», είπε ο πατριάρχης.

Αλλά έχουμε μεγαλώσει σε όλη την ιστορία μας μαθαίνοντας να αγαπάμε την πατρίδα μας. Και θα είμαστε πάντα έτοιμοι να την προστατεύσουμε, όπως μόνο οι Ρώσοι μπορούν να υπερασπιστούν τη χώρα τους.”

Ο Κύριλλος, 75 ετών, έχει προηγουμένως κάνει δηλώσεις υπερασπιζόμενος τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία και βλέπει τον πόλεμο ως προπύργιο ενάντια σε μια δυτική δήθεν προοδευτική κουλτούρα που θεωρεί παρακμιακή, π.χ. για την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας.

Στο κήρυγμά του την Κυριακή, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι αισθάνεται επίσης ανησυχία για τους ανθρώπους που επλήγησαν από την ένοπλη σύγκρουση.

«Όλοι αυτοί είναι άνθρωποι της Αγίας Ρωσίας», είπε. «Είναι τα αδέρφια μας».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: