Υποδύθηκε τον Κίμωνα Πετρόχειλο, τον μεγαλύτερο γιο του Κωνσταντάρα που σπούδαζε Ιατρική, στην ταινία «Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι». Ο Κίμων ήταν τεμπέλης και προτιμούσε να κοιμάται παρά να πηγαίνει στη σχολή του και μαζί με τα δύο του αδέρφια έκαναν δύσκολη τη ζωή του πλοίαρχου, Λεωνίδα Πετρόχειλου.
Ο Παύλος Λιάρος ξεχώρισε για το ταλέντο του στην κωμωδία και είχε πλούσια καριέρα στον κινηματογράφο μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’70. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943 και σπούδασε υποκριτική στη Σχολή Κ. Μιχαηλίδη.Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο έγινε το 1963 με τον ρόλο του Ηλία στην ταινία «Το κάθαρμα» σε σκηνοθεσία Νίκου Φώσκολου.
Ακολούθησαν οι ταινίες «Τρελά κορίτσια, απίθανα αγόρια», «Αγάπησα έναν προδότη», «Δύο πόδια σ’ έναν παπούτσι», «Ο τζαναμπέτης», «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω», «Γαβριέλα, η αμαρτωλή της Αθήνας», «Κατηγορώ την κοινωνία», «Λολίτες της Αθηνάς».
Τη δεκαετία του ’70 πήρε μέρος στις ταινίες που ήταν βασισμένες σε ιστορικά γεγονότα «Υποβρύχιον Παπανικολής» και «Καλάβρυτα 1821» , ενώ ασχολήθηκε και με τη συγγραφή σεναρίου. Υπήρξε ο σεναριογράφος των ταινιών «Βρώμικες κυρίες» , «Κολασμένες ψυχές στα δίχτυα της ηδονής» και «Η μεγάλη απόφαση».
Η τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν το 1979 με την ταινία «Τζακ ο καβαλάρης».
Παράλληλα εργάστηκε σε τηλεοπτικές παραγωγές στην ΥΕΝΕΔ και μεταξύ άλλων έπαιξε στις σειρές: Λέσχη μυστηρίου: Επικίνδυνη νύχτα», «Οι προστάτες του νόμου», «Ποιος είναι ο ένοχος» και «Υποψίες». Τη δεκαετία του ’80 σκηνοθέτησε ορισμένες βιντεοταινίες και ντοκιμαντέρ.
Ο Παύλος Λιαρός σήμερα είναι 75 ετών. Υπήρξε ένας σπουδαίος ηθοποιός που αγάπησε τον κινηματογράφο και κόσμησε επί σειρά ετών τον καλλιτεχνικό χώρο με την παρουσία του.
Δείτε μερικές από τις καλύτερες ερμηνείες του:
Ήμαρτον….
Ότι καλύτερο έχει να επιδείξει αυτός ο ηθοποιός, είναι η ερμηνεία του, στο έπος που ονομάζεται… Ο ΨΑΡΌΓΙΑΝΝΟΣ…
Ακολουθεί βέβαια η εκπληκτική ερμηνεία του στην… ΚΡΑΥΓΉ… ως αδελφός της Μαίρης Χρονοπούλου.
Και ούτε που τις αναφέρετε…
Λίγη αισθητική να υπάρχει…
Πολυ συμπαθητικος, να ναι καλα