«Στο επίκεντρο της πολιτικής της Ελληνικής Λύσης είναι τα δίκαια και οι ανάγκες των Ελλήνων πολιτών και γι αυτούς μάχεται» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υποψήφιος βουλευτές Επικρατείας της «Ελληνικής Λύσης» Παύλος Σαράκης υποστηρίζοντας ότι η «σημερινή» ΝΔ «έχει αποστεί από την ιδεολογία των παραδοσιακών ψηφοφόρων της, των συντηρητικών Ελλήνων» και «αποτελεί ένα τυχοδιωκτικό σύμφυρμα με μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και σε πολλές περιπτώσεις ασκεί πιο αριστερή δικαιωματική πολιτική ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Δηλώνει για την ποινική αντιμετώπιση ορισμένων εγκλημάτων ότι «εμείς είμαστε υπερασπιστές του κράτους Δικαίου, αλλά και υποστηρικτές του δόγματος «Νόμος και Τάξη» και ειδικότερα στάθηκε στο σημείο της αυστηροποίησης των ποινών για παιδόφιλους.
Εμείς ακούμε την κοινωνία και όχι την κριτική των κομμάτων που ψηφοθηρούν χωρίς αιδώ» Ο κ. Σαράκης εκφράζει την ανάγκη «ανασυγκρότησης εκ βάθρων της Δικαιοσύνης» καθώς και ότι «πρέπει να αλλάξουν πολλά στο Σύνταγμά μας, ώστε να διασφαλίσουμε το Κράτος Δικαίου»
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης Παύλου Σαράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη:
ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και γιατί η επιλογή των πολιτών να είναι «Ελληνική Λύση- Κυριάκος Βελόπουλος»;
ΑΠ: Το διακύβευμα των προσεχών κρίσιμων εκλογών αφορά στο αν ο έλληνας πολίτης θα ανακτήσει την οικονομική αξιοπρέπειά του, αν θα αισθανθεί και πάλι ασφαλής, αν θα νιώσει ξανά εθνικά υπερήφανος. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σήμερα έχουν βρεθεί στο περιθώριο, αφού η Κυβέρνηση των δήθεν «αρίστων» ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα μιας οικονομικής ελίτ και για τα προνόμια ομάδων που δεν έχουν ποτέ προσφέρει το παραμικρό στην ελληνική κοινωνία.
Η “ Ελληνική Λύση” του Κυρ. Βελόπουλου μέσα στο Κοινοβούλιο μάχεται για αυτούς τους Έλληνες πολίτες, απαρτίζεται από αυτούς, έχει στο επίκεντρο της πολιτικής της τα δίκαια και τις ανάγκες τους, για αυτό και η ψήφος τους στην “ Ελληνική Λύση”, είναι δύναμη για τους ίδιους.
ΕΡ: Σε μια εποχή «σύνθεσης» γιατί τελικά φαίνεται να είναι τόσο δύσκολες και ανέφικτες οι πολιτικές συνεννοήσεις μεταξύ ακόμα και των συγγενικά ιδεολογικά κομμάτων στην δυνατότητα συγκρότησης μιας βιώσιμης συγκυβέρνησης;
ΑΠ: Κάθε άλλο παρά δύσκολες είναι οι συνεννοήσεις μεταξύ των κομμάτων που κυβέρνησαν, αφού συντονισμένα εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, υφάρπαξαν τις περιουσίες των πολιτών και τις δώρισαν στα «κοράκια», επέβαλαν καθεστώς φόβου για την ασφάλειά τους, αλλά και για την επιβίωσή τους, απεμπόλησαν τα εθνικά δίκαια και ετοιμάζουν νέα μειοδοσία για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τη Τουρκία. Η σημερινή Κυβέρνηση ιδίως, έχει αποστεί από την ιδεολογία των παραδοσιακών ψηφοφόρων της, των συντηρητικών Ελλήνων όπως συνήθιζαν να λένε, αποτελεί ένα τυχοδιωκτικό σύμφυρμα με μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και σε πολλές περιπτώσεις ασκεί πιο αριστερή δικαιωματική πολιτική ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουν αυτοί να συνεχίσουν να συνεργούν εις βάρος του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας, να ξέρουν πως η “ Ελληνική Λύση” θα ανατρέψει τα σχέδιά τους.
ΕΡ: Προέρχεστε από τον χώρο της μάχιμης ποινικής δικηγορίας. Η «Ελληνική Λύση» και ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά καιρούς έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής όλων των κομμάτων για θέσεις που έχει εκφράσει σχετικά με προτάσεις που έχουν να κάνουν σχετικά με τις ποινές που αφορούν ποινικά αδικήματα. Πως το εξηγείτε αυτό;
ΑΠ: Η εγκληματικότητα πρέπει να παταχθεί. Σε κάποια αδικήματα, ιδιαίτερης απαξίας, όπως ο βιασμός ανηλίκων, πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο ποινών. Είμαστε υπερασπιστές του κράτους Δικαίου, αλλά και υποστηρικτές του δόγματος «Νόμος και Τάξη». Εμείς ακούμε την κοινωνία και όχι την κριτική των κομμάτων που ψηφοθηρούν χωρίς αιδώ.
ΕΡ: Η λύση για την πάταξη της εγκληματικότητας είναι η υιοθέτηση και η εφαρμογή μιας δρακόντειας νομοθεσίας; Και πόσο εφικτές και αποτελεσματικές πιστεύετε ότι είναι οι προτάσεις της “ Ελληνικής Λύσης”;
ΑΠ: Όπλο κατά της εγκληματικότητας είναι και η παιδεία. Μέσω της παιδείας πρέπει να καλλιεργήσουμε το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ευπρέπεια. Είναι αδιανόητο μέσα στα σχολεία μας να παρατηρούνται φαινόμενα βίας. Η νεανική εγκληματικότητα είναι σε έξαρση και οφείλουμε να λάβουμε μέτρα για να αποτρέψουμε το φαινόμενο. Η πολιτεία οφείλει να μεριμνά για την κοινωνική ειρήνη. Οι πολίτες πρέπει να έχουν την αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στο κράτος και τους νόμους της πολιτείας. Οι νόμοι να ισχύουν για όλους, χωρίς κοινωνικές ή οικονομικές διακρίσεις. Δικαιοσύνη παντού και για όλους. Στην Ελλάδα, προβλέπεται αυστηρό πλαίσιο ποινών για πολλά εγκλήματα, αλλά στην πράξη εκτίεται το ελάχιστο αυτών. Εμείς λέμε ότι οι ποινές που επιβάλλονται πρέπει να εκτίονται, χωρίς εκπτώσεις.
ΕΡ: Η επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων εάν και ζητούμενο τελικά συνεχίζει να αποτελεί έναν γόρδιο δεσμό που ταλαιπωρεί τους πολίτες. Ποια είναι η πρότασή σας;
ΑΠ: Το κύρος της Δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί καίρια. Οφείλουμε να την ανασυγκροτήσουμε εκ βάθρων, να κατοχυρώσουμε την ανεξαρτησία της και να εξασφαλίσουμε την ισονομία. Η βραδυπορία της Δικαιοσύνης είναι ένα ζητούμενο, αλλά το κυριότερο είναι η νομική ποιότητα των αποφάσεών της.
ΕΡ: Η επόμενη Βουλή, με την συμπλήρωση του προβλεπόμενου συνταγματικού χρόνου θα μπορεί να είναι και η προτείνουσα μιας Συνταγματικής Αναθεώρησης. Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και των Ανεξάρτητων Αρχών και σε ποια κατεύθυνση. Μπορεί να υπάρξουν οι ευρύτερες πλειοψηφίες σε τέτοιες κατευθύνσεις;
ΑΠ: Είναι αρκετά που πρέπει να αλλάξουν στο Σύνταγμά μας, ώστε να διασφαλίσουμε το Κράτος Δικαίου, που αποτελεί αδιαπραγμάτευτο όρο για τη Δημοκρατία. Ένα απ’ αυτά είναι να καταργηθεί πλήρως η προνομιακή ασυλία των πολιτικών για τα έργα και τις ημέρες ευθύνης τους. Όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο, χωρίς διακρίσεις. Ένα άλλο κομμάτι που θα πρέπει να διασφαλιστεί είναι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από τις παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας. Αυτό θα το πετύχουμε όταν κατοχυρώσουμε την αξιοκρατία στην ιεραρχική εξέλιξη των δικαστών. Όσο για τις Ανεξάρτητες Αρχές είναι πάγια η θέση μας ότι απέτυχαν στο ρόλο τους. Ούτε ανεξάρτητες είναι, ούτε παράγουν ουσιαστικό έργο. Προτεραιότητά μας επίσης, είναι η θεσμοθέτηση Συνταγματικού Δικαστηρίου, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ορθή ερμηνεία του Συντάγματος και να αποτρέψουμε δια παντός την κάθε κυβερνητική αυθαιρεσία. Ποιοτική δικαιοσύνη σημαίνει ποιοτική Δημοκρατία. Όταν έρθει η ώρα θα συγκεκριμενοποιήσουμε τις προτάσεις μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αφού προηγηθεί διάλογος ουσίας με τους επιστημονικούς και δικαστικούς φορείς. Και η όποια τροποποίηση του Συντάγματος επ’ αυτού απαιτεί ούτως ή άλλως διευρυμένη πλειοψηφία και -τότε- τα κόμματα θα κληθούν να αποδείξουν την ειλικρίνειά τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία.
Εσυ καλα τα λες και παντα μιλουσες σωστα αλλα το κομμα που εισαι συγονταριζε την ΝΔ στην βουλη ψηφιζε η εκανε μοκο για νομοσχεδια που ψηφιστηκανγια συμφεροντα ορισμενων και γενικα δεν προσεφερε με την παρουσια της κατι προς οφελος των πατριωτωνΕλληνων Αρα η παρουσια του στην βουλη τι προσφερει Τιποτα
Κλεινει το ματι στη ΝΔ….
Παει αγοραστηκε κι ο Βελοπουλος