Πελέ: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο στον θρύλο του ποδοσφαίρου (LIVE)

Κοινοποίηση:
pele_soros_ape_epa_Sebastiao_Moreira

Στο Βίλα Μπελμίρο, το γηπέδο της Σάντος έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πελέ, του Βραζιλιάνου θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου.

Στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου έχει τοποθετηθεί μια σκηνή, στην οποία βρίσκεται ο Πελέ, ενώ στην εξέδρα που υπάρχει από πίσω αναγράφεται «Ζήτω ο Βασιλιάς! Πελέ, 82 ετών».

Πλήθος κόσμου σχηματίζει ουρές για να αποτίσει φόρο τιμής στο ίδαλμά τους.

Θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία στη μνήμη του, με τις αρχές να έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς αναμένονται χιλιάδες άνθρωποι να βρεθούν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στον Πελέ.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου, τον οποίο αντικατέστησε σήμερα ο Λούλα Ντα Σίλβα, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Το «παρών» στην κηδεία του αναμένεται να δώσουν μεγάλοι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές και όχι μόνο.

Η ταφή του Πελέ θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο σε ειδικό χώρο που έχει αποκτήσει από το 2003 και βρίσκεται σε σημείο που έχει θέα το γήπεδο της Σάντος, όπου πέρασε 19 ολόκληρα χρόνια από την τεράστια καριέρα του.

Σύσσωμη η οικογένεια του Πελέ στο τελευταίο αντίο

Η σύζυγος του Πελέ τα τελευταία έξι χρόνια, Marcia Aoki σκούπισε τα δάκρυά της ενώ τοποθέτησε στο άψυχο σώμα του ένα ροζάριο και έναν σταυρό.

Ο γιος του, Εντίνιο, προσκύνησε το φέρετρό του, όπως και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Serginho Chulapa.

«Φτάσαμε στο σπίτι» έγραψε στο Instagram ο κατά κόσμον Έντσον Νασιμέντο, έχοντας το ένα χέρι επάνω στο φέρετρο του πατέρα του.

Η 100χρονη μητέρα του Πελέ, που είναι άρρωστη, έφτασε στο γήπεδο για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπών γιο της.

Απών ο Νεϊμάρ

Ο πατέρας του Νεϊμάρ έφτασε στο γήπεδο και εξήγησε ότι ο γιος του δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Βραζιλία από τη Γαλλία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

«Ο Νεϊμάρ δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην κηδεία του Πελέ», αποκάλυψε ο Νεϊμάρ Σάντος. «Ο γιος μου με ζήτησε να έρθω εδώ στη θέση του».

Infantino: Γήπεδα σε όλο τον κόσμο με το όνομα του Πελέ

«Θα ζητήσουμε από κάθε χώρα στον κόσμο να ονομάσει ένα από τα ποδοσφαιρικά της γήπεδα με το όνομα του Πελέ», είπε ο Gianni Infantino, πρόεδρος της FIFA.

Δείτε LIVE

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: