Πεντάγωνο: Ουδέν σημάδι χερσαίας εισβολής από το Ισραήλ στον Λίβανο

Κοινοποίηση:
PENTAG23D

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπου του Πενταγώνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παρέχουν πληροφορίες στο Ισραήλ σχετικά με τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Αυτή η δήλωση έρχεται σε μια περίοδο έντονης στρατηγικής δραστηριότητας στην περιοχή, όπου οι ΗΠΑ επιδιώκουν να προωθήσουν μια διπλωματική λύση στην κρίση.

 

 

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Σαμπρίνα Σινγκ, τόνισε την ανάγκη για διπλωματική επίλυση της κρίσης, υποδεικνύοντας ότι η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις σε όλα τα επίπεδα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να προτιμούν την αποφυγή στρατιωτικών κλιμακώσεων και επικεντρώνονται στη διαχείριση της κατάστασης μέσω διαλόγου και συνεργασίας.

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές θα συνεχιστούν με σκοπό την καταστροφή υποδομών που ανήκουν στη Χεζμπολάχ. Αυτές οι επιθέσεις αποσκοπούν στην προετοιμασία του εδάφους για ενδεχόμενη χερσαία εισβολή από τις ισραηλινές δυνάμεις. Παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται από διεθνείς παρατηρητές, η ισραηλινή κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει τη στρατηγική της.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response