Η Apple και η Google προχώρησαν στην αποκάλυψη μιας πρωτοφανούς μεταξύ τους συνεργασίας, με στόχο να προσθέσουν ειδική τεχνολογία στις πλατφόρμες των smartphones που διαθέτουν, βάσει της οποίας θα ειδοποιούν τους χρήστες εάν έχουν έρθει σε επαφή με ένα άτομο που έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.
Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσω του λειτουργικού συστήματος για τη χρήση της τεχνολογίας αυτής, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί, περίπου, το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η τεχνολογία αυτή, που είναι γνωστή ως εντοπισμός επαφών, έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ζητώντας από τους χρήστες να τίθενται σε καραντίνα ή να αυτο-απομονώνονται μετά από επαφή με ένα μολυσμένο άτομο.
Σε δυο βήματα η ανάπτυξη της ειδικής τεχνολογίας
Οι δυο ανταγωνιστές της Silicon Valley ανέφεραν την Παρασκευή ότι αναπτύσσουν την τεχνολογία αυτή στα λειτουργικά συστήματα iOS και Android σε δύο βήματα. Στα μέσα Μαΐου, οι εταιρείες θα προσθέσουν τη δυνατότητα στα iPhone και στα τηλέφωνα Android να ανταλλάσσουν ασύρματα ανώνυμες πληροφορίες μέσω εφαρμογών που εκτελούνται από δημόσιες αρχές υγείας. Οι εταιρείες θα κυκλοφορήσουν επίσης ειδικά πλαίσια για εφαρμογές δημόσιας υγείας, ώστε να διαχειρίζονται τη λειτουργικότητά τους.
Αυτό σημαίνει ότι αν ένας χρήστης ελεγχθεί και βγει θετικός στον Covid-19 και προσθέσει αυτά τα δεδομένα στην εφαρμογή δημόσιας υγείας, οι χρήστες με τους οποίους έχει έρθει σε στενή επαφή με τις προηγούμενες ημέρες, θα ενημερώνονται για αυτή την εξέλιξη. Αυτή η περίοδος μπορεί να είναι 14 ημέρες, ωστόσο οι υπηρεσίες υγείας μπορούν να ορίσουν το χρονικό διάστημα που θεωρούν εκείνες κατάλληλο.
Το δεύτερο βήμα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Τους επόμενους μήνες και οι δύο εταιρείες θα προσθέσουν την τεχνολογία απευθείας στα λειτουργικά τους συστήματα, έτσι ώστε αυτό το λογισμικό παρακολούθησης επαφών να λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται το «κατέβασμα» μιας εφαρμογής. Οι χρήστες πρέπει να επιλέγουν για την χρησιμοποίησή του, αλλά αυτή η προσέγγιση σημαίνει ότι μπορούν να συμπεριληφθούν πολύ περισσότερα άτομα στα παρεχόμενα δεδομένα. Αξίζει, μονάχα, να σημειωθεί πως το iOS της Apple και το Android της Google χρησιμοποιούνται από, περίπου, 3 δισεκατομμύρια χρήστες, που αντιστοιχεί σε πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η πίεση για δράση έφερε την ιστορική συνεργασία
Η πανδημία έχει σκοτώσει μέχρι σήμερα σχεδόν 100.000 ανθρώπους και μολύνει 1,62 εκατομμύρια άτομα. Οι κυβερνήσεις έχουν ζητήσει από εκατομμύρια κόσμου να παραμείνουν στα σπίτια τους, στέλνοντας την παγκόσμια οικονομία… στα τάρταρα. Η πίεση αυξάνεται, προκειμένου να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα και να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην εργασία τους. Ο «εντοπισμός επαφών» είναι ένα βασικό μέρος αυτής της προσπάθειας, επειδή μπορεί να βοηθήσει τις αρχές να αναγνωρίσουν μια πιθανή αναζωπύρωση του ιού, καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους.
Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία παραμένει αμφιλεγόμενη επειδή περιλαμβάνει την ανταλλαγή ευαίσθητων πληροφοριών υγείας από δισεκατομμύρια ανθρώπους μέσω κινητών συσκευών που μεταδίδουν συνεχώς τη θέση στην οποία βρίσκονται.
Τί απαντούν σε όσους θεωρούν «αμφιλεγόμενη» την τεχνολογία τους
Η Apple και η Google τόνισαν την Παρασκευή ότι το σύστημά τους προστατεύει το απόρρητο των χρηστών, καθώς απαιτείται συγκατάθεση και δεν συλλέγονται δεδομένα τοποθεσίας. Η τεχνολογία, επίσης, δεν θα ειδοποιήσει τους χρήστες με τους οποίους ήρθαν σε επαφή ή τον τόπο που αυτό συνέβη. Οι εταιρείες δήλωσαν ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα και σημείωσαν ότι ολόκληρο το σύστημα μπορεί να διακόψει τη λειτουργία του, όταν αυτό απαιτηθεί.
Αυτή η στενή συνεργασία μεταξύ αυτών των μεγάλων τεχνολογικών αντιπάλων είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς πρόκειται για δυο εταιρείες που ανταγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά επίπεδα. Ωστόσο, τώρα αμφότερες έχουν πιεστεί να χρησιμοποιήσουν τους τεράστιους πόρους που διαθέτουν για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας.
«Όλοι μας στην Apple και στη Google πιστεύουμε ότι δεν υπήρξε ποτέ μια πιο σημαντική στιγμή για να συνεργαστούμε για την επίλυση ενός από τα πιο πιεστικά προβλήματα του κόσμου», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση.
Η τεχνολογία εντοπισμού επαφών δεν αποτελεί το πρώτο βήμα κατά του κορωνοϊού και της νόσου του, για τις τεχνολογικές εταιρείες. Η Google εγκαινίασε έναν δικτυακό τόπο πληροφόρησης τον Μάρτιο, ενώ η Apple κυκλοφόρησε τα δικά της εργαλεία καταγραφής για τους χρήστες των iPhone. Η Apple έχει, επίσης, προσφέρει πάνω από 20 εκατομμύρια μάσκες στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ η Verily, ένα παράρτημα της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, εκτελεί διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού σε ορισμένα μέρη της Καλιφόρνια.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Οσοι εχουν κανει, το εμβολιο, για τον κορωνοιο, ή που θα εχουν αναπτυξει αντισωματα, δεν θα ειναι, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ: Ετσι συλλαμβανονται, οσοι δεν συμμορφωνονται!
Που παει, το πραμμα!
ΗΠΑ: Μετα, απο την καταιγιστικη και ακαταπαυστη, καλλιεργεια φοβου και το νταβαντουρι, περι “Τρομοκρατων”, μας προεκυψαν, οι “Διδυμοι Πυργοι”!
Ετσι δοθηκε, η αφορμη, το προσχημα και το αλλοθι, στο Κογκρεσο, να επιβαλλει το 2005, την “Καρτα του Πολιτη”!
Και στο σημερα, παλι με αφορμη, προσχημα και αλλοθι, τον κορωνοιο, θα χαρακτηριζουν, οσους δεν εκαναν, το εμβολιο, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!
Και θα μας “φορμαρουν”, το τσιπακι RFID, αφου στο μεταξυ, θα εχουν σπειρει, διχασμο και διχονοια, αναμεταξυ μας!
ΤΣΙΠΑΚΙ RFID: Ταυτοποιηση, μεσω ραδιοσυχνοτητων. Πυλωνες. G5
Θα μας βγάλουν όλους κρούσματα…. Θα μας απομονώσουν….:)))) κουράγιο και ψυχραιμία, όλα θα πάνε καλά…