Περισσότερα από 50 κιλά κάνναβης σε αυτοκίνητο: Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Κοινοποίηση:
Kupros-astinomia

Προχθές το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας προχώρησαν σε μια σημαντική επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με τη νομοθεσία περί ναρκωτικών. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

 

Επιπλέον, οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν δύο ακόμα Αλβανούς συνεργούς των συλληφθέντων, οι οποίοι επίσης κατηγορούνται για τις ίδιες παραβάσεις. Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε συντονισμένες ενέργειες και αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν συλλεγεί σχετικά με τη δράση των ατόμων αυτών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί, μετά από λεπτομερή ανάλυση και αξιολόγηση πληροφοριών, εντόπισαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. Το ένα από αυτά λειτουργούσε ως προπομπός για το δεύτερο, γεγονός που υποδεικνύει οργανωμένη δράση και σχέδιο μεταξύ των εμπλεκομένων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αναδεικνύει την αποφασιστικότητα των αρχών να καταπολεμήσουν τη διακίνηση ναρκωτικών και να αποτρέψουν την εξάπλωση τέτοιων εγκληματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Στον έλεγχο που επακολούθησε, βρέθηκαν στο δεύτερο όχημα και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 50 κιλών και 700 γραμμαρίων, ενώ αμφότερα τα οχήματα κατασχέθηκαν.

Από την περαιτέρω έρευνα που επακολούθησε, διακριβώθηκαν τα στοιχεία των δύο αλλοδαπών, κατ’ εντολή των οποίων ενεργούσαν τη μεταφορά των ναρκωτικών οι δύο συλληφθέντες και είχαν επίσης φροντίσει να διαθέσουν σε αυτούς τα παραπάνω αυτοκίνητα.

 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response