Περισσότεροι από 40 απεγκλωβισμοί μετά την φωτιά στην ιδιωτική κλινική

Κοινοποίηση:
Πυρκαγιά σε κτήριο ιδιωτικής κλινικής στην οδό Μητροπόλεως στην Θεσσαλονίκη, Τρίτη 11 Ιουλίου 2023. Οι ασθενείς απομακρύνθηκαν άμεσα. Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες στον ημιώροφο, χωρίς να επεκταθεί.
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Σε περισσότερους από 40 απεγκλωβισμούς προχώρησαν πυροσβέστες μετά την φωτιά σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όσοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο απεγκλωβίστηκαν είτε μόνοι τους, είτε με την συνδρομή των πυροσβεστών.

Οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν είτε σε συνεργαζόμενη ιδιωτική κλινική είτε σε νοσοκομεία. Μεταξύ αυτών και μια έγκυος γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου καλά στην υγεία της.

Συγκλονιστικά είναι το λόγια του γιατρού Παύλου Παυλίδη που αναγκάστηκε να αφήσει στη μέση το χειρουργείο λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε ιδιωτική κλινική επί της οδού Μητροπόλεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Όταν ξέσπασε η φωτιά ήμουν στο χειρουργείο. Εγκαταλείψαμε το χώρο για να μην κινδυνεύσουμε. Ο ασθενής έμεινε μέσα με αναισθησία και διασωληνωμένος» περιέγραψε ο κ. Παυλίδης.«Έχουμε ενημερώσει όλα τα νοσοκομεία της πόλης, όχι μόνο αυτά που εφημερεύουν ώστε αν χρειαστεί να νοσηλευτούν οι ασθενείς εκεί. Προς το παρόν έχουμε στείλει ένα περιστατικό» ανέφερε η συντονίστρια των διακομιδών στο ΕΚΑΒ, Τζίνα Λεπτοκαρυδου.

Άλλος μάρτυρας σημείωσε πως η φωτιά ξέσπασε πιθανότατα από το χώρο της αποστείρωσης. «Εγώ ήμουν μέσα και ξαφνικά άκουσα κόσμο να τρέχει. Μύρισα καπνούς, άκουσα τσιρίδες. Όλα έγιναν όπως έπρεπε και δεν κινδύνεψε κάποιος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: