Περιστατικό για καρκίνο χειρουργήθηκε ως επείγον στο “Μεταξά” χωρίς να βγεί η… βιοψία

Κοινοποίηση:
metaxa

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς σύμφωνα με νέα καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), γυναίκα που θεωρήθηκε από τους γιατρούς επείγον περιστατικό, μπήκε εκτάκτως στο χειρουργείο για αφαίρεση κακοήθους όγκου από το στήθος, όμως τα αποτελέσματα βιοψίας εδώ και 47 ημέρες δεν έχουν βγει.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, η 52χρονη χειρουργήθηκε στις 7 Ιουνίου στο Nοσοκομείο «Μεταξά», έπειτα από εύρημα κατηγορίας BIRADS 5.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, 47 μέρες μετά την επέμβαση, η γυναίκα δεν έχει λάβει τα αποτελέσματα της βιοψίας και κινδυνεύει άμεσα η ζωή της.

Διευκρινίζεται ότι είναι δεδομένο ότι όσο πιο σύντομα βγουν τα αποτελέσματα μιας βιοψίας και ξεκινήσει τη θεραπεία του ο ασθενής, τόσο περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης έχει.

Μάλιστα, όταν η γυναίκα ζήτησε υλικό (δείγμα) από τον όγκο της από το παθολογοανατομικό του «Μεταξά», προκειμένου να το πάει σε άλλο εργαστήριο, δεν της το έδωσαν διότι οι γιατροί ισχυρίστηκαν ότι δεν το επιτρέπει το πρωτόκολλο.

«Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να κινδυνεύουν οι ασθενείς με καρκίνο;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος τονίζει πως δεν έχει ευθύνη το προσωπικό του παθολογοανατομικού, αλλά οι ελλείψεις προσωπικού και η οργάνωση. Λείπουν γιατροί, παρασκευαστές, γραμματείς», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Στο “Μεταξά” έρχονται πολλές βιοψίες από νησιά

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, με εντολή της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), πολλά νοσοκομεία των νησιών στέλνουν τα δείγματα για ιστολογική εξέταση στο «Μεταξά».

Μάλιστα, μόνο τον Μάιο, έλαβε 1.600 δείγματα για βιοψία.

«Για να δίδονται σε ασφαλή χρόνο, 15 έως 25 ημέρες, θα πρέπει να εξετάζουν 60 με 70 δείγματα την ημέρα, κάτι που είναι αδύνατον με αυτή τη στελέχωση», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος.

Ο ίδιος καλεί τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ασχοληθεί με το περιστατικό και ζητεί άμεση πρόσληψη προσωπικού, ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων για να είναι σε θέση να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Ιουνιος 2023.
    Γνωστος, οχι φιλος, ομως τον γνωριζω πολλα χρονια.
    Ειχε ορθοπεδικο προβλημα. Πηγε σε νοσοκομειο,
    εγινε εισαγωγη. Εξετασεις αιματος και ουρων, ολα καλα.
    Μια φιλη του, μιλαει με ενα τηλεοπτικα γνωστο Ιατρο και της λεει “Ευτυχως βρηκαμε το προβλημα στη καρδια του”.
    Αυτη επικοινωνει με τον ασθενη, του λεει τα νεα, κι αυτος τρελαινεται. Της λεει “Δεν εχω καρδιακο θεμα και δεν μου εκαναν ουτε Τριπλεξ, ουτε ενζυμα. Πως βρηκαν θεμα καρδιας?” Αυτος τρομοκρατηθηκε, υπεγραψε κι εφυγε.
    Οταν εγινε η εισαγωγη, του ειχαν κανει τεστ για Covid, του ειπαν οτι βγηκε θετικο. Οταν τους ειπε οτι ζει μονος και για 15 ημερες δεν ειχε βγει απο το σπιτι, και οτι οι τοιχοι δεν βηχουν Covid, του ειπαν οτι “εχει τον Covid που δεν κολλαει”. Τοτε αυτος απαιτησε να δει τον Τσιοδρα, και μιση ωρα μετα του ειπαν οτι εκαναν λαθος και δεν εχει Covid.
    Προφανως δεν ειχε Covid διοτι τον αφησαν να φυγει.
    Για το Ορθοπεδικο του προβλημα, δεν εβγαλαν ουτε μια ακτινογραφια.
    Το σχολιο γινεται με την συγκαταθεση του, και τα στοιχεια του στη διαθεση των Αρχων.
    Μια συμβουλη προς ολους. Μακρια απο τηλεοπτικα γνωστους γιατρους, που ειναι και συνδικαλιστες.

  2. αδιαφορώ για το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ τους πρωτόκολλο, δευτερόκολλο και τριτόκολλο! Ο νόμος λέει ότι τα δείγματα ανήκουν στον ασθενή και αν αρνούνται να τα δώσουν, για να τα πάει σε εργαστήριο της επιλογής του, πρέπει να τιμωρηθούν πειθαρχικά

  3. Αυτό είναι το μεγαλείο της Ελλάδος
    η αυτοκαταστροφή της όπως η Ατλαντίδα.

  4. Α. Καλά, νά ήταν μόνο αυτό;;;; Είμαι στο χειρουργείο για επέμβαση καί ξαφνικά αρχίζουν να βρίζονται και να φωνάζουν οι γιατροί,,, έκαναν μαστεκτομή σέ λάθος γυναίκα… Μου έρχεται γιατρός χειρούργος άγνωστος και με ρωτάει,, τί θα κάνουμε εδώ;;; Ανοίγει τόν φάκελο με τίς εξετάσεις μου και ήταν άδειος, δεν υπήρχαν οι εξετάσεις. Τελικά φοβήθηκα και δεν τους άφησα να με χειρουργήσουν,, μου πήραν δείγμα για βιοψία την οποία την έχασαν και δεν την πήρα ποτέ,,,, στο χειρουργείο βοηθούσα εγώ τον γιατρό γιατί η νοσοκόμα δεν μπορούσε, είπε ήταν ξενύχτησα από μπουζούκια!!!!!!!!!

  5. Έχετε τρελαθεί; Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να ασχοληθεί με αυτά; Υποτίθεται έχουμε τα καλύτερα νοσοκομεία έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας και στους γιατρούς να πάμε κατευθείαν στο Ζάλογγο.

Comments are closed.