Πιτκέιρν: Πώς είναι μία μέρα σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά του κόσμου [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
πιτκειρν

Η ζωή σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά του κόσμου περιλαμβάνει ψάρεμα, υποδοχή επιβατών κρουαζιέρας, αναμονή για την άφιξη προμηθειών και θαυμασμό της φύσης.

Η 21χρονη Τορίκα Κριστιάν μοιράζεται αποσπάσματα από τη ζωή της στο Πιτκέιρν μέσω του TikTok και λέει στην Daily Mail πως το νησί αυτό στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό είναι ένα «μοναδικό» μέρος για να ζει κανείς και ίσως «η μικρότερη κοινότητα στον κόσμο, οπότε γνωρίζεις τους πάντες».

Στο νησί αυτό, το οποίο έχει πληθυσμό περίπου 50 ατόμων, δεν υπάρχει κατάλληλο λιμάνι ή αεροδιάδρομος, οπότε η πρόσβαση στον έξω κόσμο εξαρτάται αποκλειστικά από δύο χαλύβδινα σκάφη, τα οποία μεταφέρουν ανθρώπους και φορτία. Ωστόσο, η Τορίκα λέει ότι λατρεύει τη ζωή στο νησί και πως δεν υπάρχουν πραγματικά αρνητικά, και κάποιες φορές εύχεται να υπήρχε ένα κομμωτήριο.

Η ιστορία του νησιού

Το Πιτκέιρν, το οποίο έχει μήκος μόλις 3 χιλιόμετρα και πλάτος 1,5 χιλιόμετρο, εντοπίστηκε το 1767 από τους Βρετανούς. Σήμερα αποτελεί το μοναδικό υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου στην περιοχή.

Όσο για την Τορίκα, είναι η 8η γενιά του Άγγλου ναυτικού Φλέτσερ Κρίστιαν, ο οποίος ηγήθηκε της ανταρσίας στο Μπάουντι το 1789 και κατέλαβε τον έλεγχο του πλοίου από τον υποπλοίαρχο Γουίλιαμ Μπλάι.

Κι ενώ κάποιοι από τους στασιαστές έμειναν στην Ταϊτή, ο Κρίστιαν και άλλοι 8 στασιαστές βρήκαν καταφύγιο στο Πιτκέιρν και έφεραν μαζί τους 6 άνδρες και 12 γυναίκες από την Πολυνησία.

Ποια είναι η βασική προϋπόθεση για να ζεις σε αυτό το νησί

Όπως λέει η Τορίκα για να ζήσει κανείς στο Πιτκέιρν «πρέπει οπωσδήποτε να νιώθει άνετα με την απομόνωση». «Μεγαλώνοντας εδώ στο νησί, η απομόνωση ήταν κάτι που δεν είχα προσέξει ποτέ μέχρι που πέρασα τα σχολικά μου χρόνια στο εξωτερικό, στη Νέα Ζηλανδία» είπε.

«Στη Νέα Ζηλανδία ανακάλυψα ότι υπάρχει διέξοδος όπου θέλεις. Μπορούσες να μπεις σε ένα αεροπλάνο για την Αυστραλία, την Αμερική ή όπου αλλού ήθελες. Εδώ στο Πιτκέιρν, έχουμε ένα πλοίο εφοδιασμού, το Silver Supporter που εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του νησιού και των νησιών Γκαμπριέρ κάθε εβδομάδα. Φτάνει την Πέμπτη και αναχωρεί την Κυριακή μεταφέροντας τουρίστες και ντόπιους. Εάν δεν προλάβεις το πλοίο της Κυριακής, θα πρέπει να περιμένεις άλλη μία εβδομάδα».

@torikaw A simple video on daily life on Pitcairn island with animals! These are not all of our animals, we have more! Let me know if you want to see them! We also just had two or our nannies having their babies yesterday. I was going to do a Q&A video because you guys keep asking! Let me know your questions below! I’ll go through some of the last video to! Feel free to message through any questions aswell! Stay safe guys! Till next time! #fyp #CapCut #pitkernislenenterprises #pitkern #pitcairnislands #pitcairn #pitcairnisland #islandgirl #remote ♬ Sia – Xeptemper

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: