Ποια είναι η τεχνική Pebbling για σταθερές και μόνιμες σχέσεις

Κοινοποίηση:
greenthumb

Στην εποχή μας όπου όλα γίνονται γρήγορα και καμιά φορά λείπει το βάθος απο τα συναισθήματα, ολοένα και πιο πολλοί άνθρωποι αναζητούν την σταθερότητα μίας μόνιμης και πολύ ουσιαστικής σχέσης. Αναζητούν την αγάπη που θα κρατήσει για μία ζωή.

Είναι όμως δύσκολο να βρει κανείς το απόλυτο ταίρι του: Τον άνθρωπο που θα κρατήσει το χέρι του στα δύσκολα και τα εύκολα και θα είναι στην ίδια σελίδα. Στο ζωικό βασίλειο υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, όπως οι πιγκουίνοι που όταν βρουν το ταίρι τους δεσμεύονται για πάντα.

Οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό για την εύρεση της αγάπης. Όταν συναντούν ένα κατάλληλο θηλυκό, η δέσμευσή τους είναι για πάντα. Και για να βρουν την αδελφή ψυχή τους, εξασκούνται στο Pebbling.

Πώς λειτουργεί; Όπως αναφέρει το Psychology Today, η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει την εύρεση ενός τέλειου βότσαλου, όσο το δυνατόν πιο λείου. Στη συνέχεια, ο πιγκουίνος το προσφέρει στη μελλοντική του σύντροφο ως ένδειξη αγάπης και δέσμευσης. Αν εκείνη δεχτεί το βότσαλο, αυτό «γίνεται η βάση της φωλιάς τους και συμβολίζει την αρχή της κοινής τους ζωής». Ένα αξιολάτρευτο σημάδι δέσμευσης που συμβάλλει στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ τους.

Pebbling: μια τεχνική για την ενίσχυση των δεσμών

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται και από τους ανθρώπους. Η τεχνική Pebbling, η οποία έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την οικειότητα και τη σύνδεση μεταξύ δύο ανθρώπων, περιλαμβάνει το μοίρασμα αντικειμένων ή πραγμάτων με το άτομο που σας αρέσει για να δείξετε τη δέσμευση και το ενδιαφέρον σας.

Σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή, οι ρομαντικοί ενθαρρύνονται να δίνουν δώρα, να μοιράζονται τη μουσική που ακούνε όταν σκέφτονται το άλλο πρόσωπο, να δίνουν γλυκά σημειώματα ή χειρόγραφες σημειώσεις ή να κάνουν χάρες. Τελικά, όλες αυτές οι καθημερινές ενέργειες αυξάνουν σημαντικά τη σύνδεση μεταξύ δύο ανθρώπων.

Το κλειδί για μια μόνιμη σχέση;

Όπως επισημαίνει το Psychology Today, αυτές οι περιποιήσεις αποτελούν μέρος της γλώσσας της αγάπης που είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας βαθιάς και υγιούς σχέσης. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Experimental Social Psychology, «η προσφορά δώρων είναι μια αρχαία, πανταχού παρούσα και οικεία συμπεριφορά, που συχνά θεωρείται ως μέσο δημιουργίας και προώθησης κοινωνικών δεσμών».

Σύμφωνα με μια άλλη έκθεση που διεξήχθη το 2014 και δημοσιεύθηκε στο Journal of Social and Personal Relationships, αυτές οι μικρές ενέργειες είναι υψίστης σημασίας για την ενίσχυση ενός δεσμού: «το ενδιαφέρον για την ευημερία των άλλων και η δράση για την προώθησή της, ανεξάρτητα από το αν οι ενέργειες αυτές γίνονται αντιληπτές ως μελλοντικά οφέλη για τον εαυτό μας ή όχι».

Αν λοιπόν έχετε γνωρίσει κάποιον που σας αρέσει, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική για να ενισχύσετε το δεσμό και τη σύνδεσή σας. Θα μπορούσε κάλλιστα να οδηγήσει σε μια ιστορία που θα κρατήσει μια ζωή…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response