Ακόμα και ορισμένα φρούτα, όπως και οι επεξεργασμένες τροφές και τα αναψυκτικά, δεν μας βοηθάνε να χάσουμε βάρος.
Ενώ τα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βασικές βιταμίνες, ορισμένα από αυτά έχουν επίσης πολλή ζάχαρη που μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα γλυκόζης και να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους, σύμφωνα με την Janine Bowring naturopathic γιατρό η οποία δίνει συμβουλές για μια σειρά θεμάτων, όπως η διατροφή και η φυσική κατάσταση.
Σε ένα πρόσφατο βίντεο, εξηγεί ποια φρούτα έχουν την περισσότερη ζάχαρη που μπορούν να επηρεάσουν την απώλεια βάρους.
Τα φρούτα που πρέπει να αποφύγετε αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος
Μπανάνες
Οι μπανάνες είναι ένα από τα φρούτα που η Bowring λέει ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και μπορεί, ως εκ τούτου, να επηρεάσει τους στόχους απώλειας βάρους σας.
Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, όπως διαβάζουμε στο BESTLIFE, μια μπανάνα έχει περισσότερα από 15 γραμμάρια ζάχαρης.
Ωστόσο, σε ένα ξεχωριστό βίντεο TikTok, η Bowring λέει ότι αν αγαπάτε τις μπανάνες και προσπαθείτε να χάσετε βάρος, φάτε τις όταν είναι πιο πράσινες επειδή «έχουν πιο ανθεκτικό άμυλο», το οποίο δεν είναι «εύπεπτο από τα ένζυμα αμυλάσης και λειτουργεί ως μορφή διαιτητικών ινών».
Αυτό είναι επίσης χρήσιμο για το μικροβίωμα του εντέρου σας.
Κεράσια
Η κλινική του Κλίβελαντ σημειώνει ότι ένα φλιτζάνι αυτού του φρούτου περιέχει περίπου 19 γραμμάρια ζάχαρης.
Βέβαια, τα κεράσια περιέχουν αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης, τα οποία βοηθούν στην προστασία της καρδιάς από κυτταρική βλάβη και στη μείωση της φλεγμονής, σύμφωνα με το WebMD.
Μπορούν επίσης να βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα, χάρη στα υψηλά επίπεδα μελατονίνης.
Η Bowring προσθέτει ότι τα κεράσια περιέχουν σαλικυλικά, μια φυσική ένωση που βρίσκεται στα φυτά, η οποία λέει ότι είναι «τέλεια για τον πόνο στις αρθρώσεις».
Αποξηραμένα φρούτα
Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να απογειώνουν γευστικά τη βρώμη ή σαλάτες αλλά πολλές επιλογές είναι γεμάτες ανθυγιεινά και πλούσια σε θερμίδες και πρόσθετα σάκχαρα.
«Τα αποξηραμένα φρούτα αυξάνουν ακόμη περισσότερο το ζάχαρο, οπότε πρέπει να τα απολαμβάνεται με μέτρο ή ίσως να μην το καταναλώσετε καθόλου», συμβουλεύει η Bowring.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, τα αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης μπορεί να είναι μια υγιεινή απόλαυση.
Σταφύλια
Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου.
Είναι μια μεγάλη πηγή βιταμινών C και K και είναι μια υγιεινή επιλογή εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ
Αλλά με 15 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι, τα σταφύλια καλύτερα να αποφευχθούν αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, λέει η Bowring.
Μάνγκο
Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο μάνγκο έχει 2,6 γραμμάρια φυτικών ινών και το 67% της ημερήσιας συνιστώμενης βιταμίνης C, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.
Ωστόσο, εάν προσπαθείτε να χάσετε κιλά, η Bowring λέει να αποφύγετε την κατανάλωση μάνγκο, δεδομένου ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη – 46 γραμμάρια ζάχαρης ανά μάνγκο, για την ακρίβεια.
Ανανάς
Ενώ ο ανανάς έχει πολλά οφέλη για την υγεία – είναι γεμάτος με βιταμίνη C και μαγγάνιο, η Bowring σημειώνει ότι έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, ένα φλιτζάνι από τα φρούτα περιέχει πάνω από 16 γραμμάρια ζάχαρης.