Ποια καλοκαιρινά φρούτα να επιλέξετε για να διατηρήσετε τη γραμμή σας

Κοινοποίηση:
rodakino

Τα φρούτα δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή διατροφή σας

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε όσα θέλετε καθώς ορισμένα φρούτα είναι πλούσια σε φρουκτόζη.

Ποια φρούτα έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη

Οι μπανάνες, το μάνγκο, τα σταφύλια και τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να είναι νόστιμα και υγιεινά τρόφιμα, ωστόσο όταν θέλετε να χάσετε βάρος, καλό είναι να προσέχετε την ποσότητα που καταναλώνετε από αυτά, καθώς έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Ποια φρούτα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα

Έτσι, αν θέλετε να προσθέσετε ένα φρούτο στη διατροφή σας, καλό είναι να επιλέξετε τα μύρτιλα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως υπερτροφή λόγω των υψηλών επιπέδων πολυφαινολών, αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων που βοηθούν στην καταπολέμηση της απώλειας μνήμης και στη βελτίωση της διάθεσής μας.

Μάλιστα, τα μύρτιλα είναι εξαιρετικά και για όσους ακολουθούν μία διατροφή χαμηλών υδατανθράκων. Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα φρούτα, τα μύρτιλα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στον άνθρωπο, ενώ επιπλέον, έχουν λίγες θερμίδες, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βέβαια αξεπέραστη γεύση!

Τα ροδάκινα, είναι επίσης γλυκά φρούτα που περιέχουν μικρή ποσότητα ζάχαρης, αλλά είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ίνες μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πέψη.

Το τρίτο φρούτο χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη είναι το βερίκοκο – παρόμοιο σε εμφάνιση (και διατροφικά στοιχεία) με το ροδάκινο. Περιέχει βιταμίνες Α και C, κάλιο, βήτα καροτένιο και φλαβονοειδή που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό και να αποτρέψουν το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα σου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Υποφέρει ο κόσμος και δεν το καταλαβαίνουν ο Μητσοτάκης και η συμμορία του μας έχουνε γράψει εκεί που δεν γράφει μελάνι δεν τους νοιάζει αρκεί να ζήσουν αυτοί Μητσοτάκη Παραιτήσου

  2. Στην τιμή που τα έχουν φτάσει κανένα εγώ έχω να φάω φρούτα από προπέρσι λόγω της τιμής είναι πανάκριβα κάποτε τα κεράσια τα αγόραζα 1 ευρώ το κιλό Και τώρα στη λαϊκή έχουνε 5 ευρώ το κιλό και 4 ευρώ στο σούπερ μάρκετ Είναι όλα τα φρούτα απλησίαστα

Comments are closed.