Επισημαίνεται εδώ ότι η μικτή αμοιβή του αντιπροέδρου ανέρχεται στις 109 χιλ. ευρώ, ενώ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα αμείβονται με 42 χιλ. ευρώ ετησίως.
Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο, με βάση πρόταση της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων, θα προτείνει και την έγκριση των αμοιβών του 2018 οι οποίες ήταν συνολικού ποσού 797.749,42 ευρώ (συνολικό ετήσιο καθαρό ποσό μετά τις τυχόν κρατήσεις για ασφαλιστικούς οργανισμούς και φόρο εισοδήματος).
Σημειώνεται ότι, όσον αφορά στα μέλη τα οποία ανέλαβαν καθήκοντα ή αποχώρησαν κατά τη διάρκεια του 2018, σύμφωνα με τις σημειώσεις που παρατίθενται κατά περίπτωση κάτω από τον πίνακα των αμοιβών, τα ποσά τα οποία αναφέρονται εντός του πίνακα αφορούν στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο απασχολήθηκαν στην Τράπεζα.
Επιπρόσθετα, σε ορισμένα μέλη Δ.Σ. καταβλήθηκε αποζημίωση αποχώρησης συνολικού ποσού 450.000 ευρώ.
www.bankingnews.gr
Ζήτω η ΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!
Ευρωφονιάδες καί αχόρταγοι οί managers τής καταστροφής.
Δέν στερούν τίποτα από τόν εαυτό τους, ενώ εξαθλιώνουν, κόβοντάς τους τήν Επικούρηση (ΛΕΠΕΤΕ), 16.500.- συνταξιούχους!
Ο μπουκωμένος από τίς πλουσιοπάροχες χορηγίες, έντυπος καί ηλεκτρονικός, τύπος κάνει πώς ΔΕΝ βλέπει…
Άραγε η κυβέρνηση καί τό ΤΧΣ βλέπουν;;;;
Αγαπητέ Φίλε,
Οι Κυβερνήσεις γενικά στην Ελλάδα, ΔΕΝ Είναι Ότι δεν Βλέπουν, Πολύ Καλά Βλέπουν και Αντιλαμβάνονται την Κατάσταση. Γνωρίζουν, επίσης, τι Συμβαίνει στο Εξωτερικό υπό την Έννοια του Μισθολογικού Κόστους, Ποιός Είναι, για παράδειγμα, ο Κατώτατος Μισθός στις Ευρωπαικές Χώρες και που Καμία Σχέση ΔΕΝ Έχει με τον Κατώτατο Μισθό στην Ελλάδα, Πόσο Αμοιβονται τα Ανώτατα, Ανώτερα, Μεσαία και Χαμηλά Στελέχη σε Όλες τις Χώρες ( και Ιδιαιτέρως του Σκληρού Πυρήνα της Ευρωζώνης που η Ελλάδα Θέλει να Ανήκει ), αλλά στην Ελλάδα Συντηρείται Αυτή η Κατάσταση Εδώ και Χρόνια, με τις Τεράστιες Αποκλίσεις των Μισθών στην Ελλάδα και της Υπόλοιπης Ευρώπης, Βέβαια στα Χρόνια της Κρίσης από το 2008 και Μετά, η Κατάσταση στην Ελλάδα Είναι Όχι Απλά Δύσκολη, αλλά ΤΡΑΓΙΚΗ στο Μισθολογικό Κομμάτι.
Και ο Λόγος Είναι ότι στην Ελλάδα, Διαχρονικά Όλες οι Κυβερνήσεις, Άλλες Λιγότερο και Άλλες Περισσότερο, Έκαναν Παραχωρήσεις στο Μεγάλο Κεφάλαιο ( Όχι Ότι δεν Γίνεται στο Εξωτερικό Αυτό, Αλλά στην Ελλάδα το Παράκαναν ) και Ειδικά στο Μισθολογικό Κομμάτι Όπου Υπάρχει και το Κόστος Μισθοδωσίας για τις Επιχειρήσεις. Συντηρούσαν Λοιπόν Μία Κατάσταση, με Χαμηλούς Μισθούς σε Σχέση με την Υπόλοιπη Ευρώπη και με Κόστος Ζωής στην Ελλάδα, Αντιστρόφως Ανάλογο με τις Αποδοχές των Εργαζομένων.
Στο Εξωτερικό Μπορεί και οι Μεγάλες Επιχειρήσεις/Βιομηχανίες να Έχουν Ατέλειωτες Διευκολύνσεις από τη Χώρα τους, Όμως οι Κυβερνήσεις Έχουν ως Γνώμωνα τη Διατήριση της Κοινωνικής Συνοχής. Στην Ελλάδα η Έννοια της Κοινωνικής Συνοχής Έχει Χαθεί, και Ειδικά στα Χρόνια της Κρίσης, Έχει Εξαφανισθεί Εντελώς.
Δεν Είναι οι Managers που Είναι Ευρωφωνιάδες και Αχόρταγοι. Οι Managers Πληρώνονται για να Κάνουν Μία Συγκεκριμένη Δουλειά, Δηλαδή να Παράξουν Έργο στην Εταιρία, Έχουν Ένα Σύνολο Στόχων που Πρέπει να Ικανοποιήσουν, με Συγκεκριμένο Budget. Οι Managers, σε Σχέση με τους Απλούς Εργαζομένους σε μία Εταιρία, ΔΕΝ Έχουν Σταθερά Οράρια Εργασίας, τις Περισσότερες Ημέρες του Μήνα ( Ακόμη και Σαββατοκύριακα ), Εργάζονται 12 και 14 Ώρες για την Επίτευξη των Στόχων που τους Έχουν Ανατεθεί ( για Αυτό το Λόγο Έχουν Ελάχιστο Χρόνο να Αφιερώσουν στην Προσωπική Ζωή τους ), την Ίδια Στιγμή που Ένας Απλός Εργαζόμενος, Μόλις Ολοκληρώσει το 8-ωρο Εργασίας του, Πηγαίνει Σπίτι του και Έχει το Χρόνο να Ξεκουρασθεί και να Κάνει Ότι Άλλο Επιθυμεί.
Βέβαια και η Έννοια του Manager στην Ελλάδα, με τις Αμοιβές τις Οποίες Βλέπουμε, Τείνει να Χαθεί, για Αυτό και Έφερα Προηγουμένως το Παράδειγμα με Συγκεκριμένους Δημοσιογράφους, για τις Εξωπραγματικές Αμοιβές που Είχαν και Ενδεχομένως να Έχουν και Σήμερα, την Ίδια Στιγμή που στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ στην Ελλάδα, ΔΕΝ Υπήρχαν Αυτά τα Ποσά, Ούτε και για Έναν Άνθρωπο ο Οποίος Εργαζόταν ως CEO σε Μία Εταιρία. Αλλά Φαίνεται ότι η Ελεύθερη Αγορά και Οικονομία ΔΕΝ Ίσχυε στην Ελλάδα για Όλους τους Εργαζόμενους.
Ο Κάθε Εργαζόμενος, Είτε Είναι Διοικητικό Στέλεχος, Είτε Ένα Μεσαίο και Υψηλό Στέλεχος, Είναι Ένας Απλός Εργαζόμενος σε Μία Εταιρία, Επιτελεί ‘Ενα Έργο. Για να Πάει Μπροστά Μία Εταιρία Χρειάζεται Όλους τους Εργαζομένους, Όλοι οι Εργαζόμενοι Έχουν την Αξία και την Προσωπικότητά τους και Πρέπει να Αμοίβονται για Αυτό που Κάνουν. Δεν Μπορείς, για παράδειγμα, Όπως Συμβαίνει στην Ελλάδα, να Έχεις Εργαζόμενους των 500 Ευρώ, για να μην Πούμε και Λιγότερο, και να Έχεις την Απαίτηση ως Εργοδότης, Αυτος ο Εργαζόμενος να σου Παρέχει μία ΠΟΙΟΤΙΚΗ Εργασία, να Παραμένει στην Εργασία του, αν του Ζητηθεί, και Πέραν του 8-ώρου. Πολύ Απλά ΔΕΝ Γίνεται. Κοιτάει να Κάνει τη Δουειά του, Όσο πιο Καλά Μπορεί, και Μόλις Κάνει το 8-ωρ’ο του, Φεύγει και Πάει Σπίτι του, Δηλαδή Θέλω να Πω, Πως θα Δείξει το Ενδιαφέρον του για την Εταιρία, με Ένα Μισθό 300, 400 ή 500 Ευρώ;
Και Όλα Ξεκινούν από τις Αποδοχές των Εργαζομένων ( ή των Συνταξιούχων ). Όταν Καλείται Ένας Εργαζόμενος ή Συνταξιούχος στην Ελλάδα. για παράδειγμα, να Ζήσει με Μισθό ή Σύνταξη 400 ή 600 Ευρώ το Μήνα, και Παράλληλα να Πληρώνει Όλες τις Υποχρεώσεις του, και Υποχρεώσεις που Εχουν Ενσωματωθεί από τα Χρόνια των Μνημονίων, σε Συνδυασμό με την Υψηλή Φορολογία που Υπάρχει στην Ελλάδα, Κάποια Στιγμή Είναι Βέβαιο Ότι δεν θα Αντέξει.
Όλες οι Κυβερνήσεις Διαχρονικά στην Ελλάδα Μιλούν για Αναπροσαρμογή των Μισθών με Σκοπό την Εναρμόνηση με Ότι Ισχύει στις Υπόλοιπες Ευρωπαικές Χώρες, Αλλά Αυτο Μένει ΜΟΝΟ στα Λόγια. Κάποια Στιγμή Όμως Αυτό Πρέπει να Γίνει στην Ελλάδα. Και Όχι Βέβαια Αυτά που Ακούμε να Λέει και η Σημερινή Κυβέρνηση, Ότι Θέλουν Καλοπληρωμένες Δουλειές και Αυτό θα Γίνει ΜΟΝΟ από την Άυξηση των Επενδύσεων στην Ελλάδα ( Αυτά ΔΕΝ Είναι Σοβαρά Πράγματα ).
Το 2010, που η Ελλάδα Μπήκε στα Μνημόνια, και η Τότε Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και η Μετέπειτα το 2012 Σαμαρά Βενιζέλου ( που Έβαλε και τον Υποκατώτατο Μισθό, 250 Ευρώ, για τους Νέους σε Ηλικία ), Έλεγαν Ότι Μειώνονται οι Μισθοί στην Ελλάδα, για να Γίνει Προσιτό το Έδαφος στους Επενδυτές να Έλθουν στη Χώρα και να Υπάρξει Ανάπτυξη.Και Αυτο Έγινε στην Ελλάδα, Αλλά ΔΕΝ Είδαμε Καμία Ροή Επενδύσεων, να Τρέχουν οι Επενδυτές να Προλάβουν μη Χάσουν την Ευκαιρία, Ακολούθησαν Μία Εντελώς Λανθασμένη Πολιτική που Είχε ως Αποτέλεσμα να Μειωθεί το Εισόδημα του Έλληνα Περίπου κατά 50%, αν Λάβουμε Υπόψιν και τη Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, 2015-2018, με την Υπερ-Φορολόγηση την Οποία Επέβαλε.
Άγγελος από Μιλάνο
Καλημέρα Στέφανε,
Δεν Είναι Υπερβολικά τα Ποσά Αυτά, και Μάλιστα για Θέσεις Αυτού του Μεγέθους, αν και στις Περιπτώσεις των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, 42.000 Ευρώ Μεικτά Ετησίως ( Δηλαδή Περίπου 4.200 Μεικτά Ευρώ το Μήνα ), Είναι Λίγα τα Χρήματα Αυτά,
Στο Εξωτερικό, Αμοιβές της Τάξεως των 4.200 Ευρώ το ΜΗΝΑ, Μπορείς να Βρεις σε Διευθυντή Έργου ( Project Manager ), με 2 ή 3 Χρόνια Εμπειρίας στη Θέση Αυτή, ή Eνός Διευθυντή Προγράμματος ( Program Manager ), Όταν Αναλαμβάνει τη Συγκεκριμένη Θέση Χωρίς Δηλαδή Προυπηρεσία στη Θέση Αυτή. Και Αναφέρομαι στη Θέση του Project Manager, η Οποία Είναι η Κατώτατη Βαθμίδα στο Management μιας Επιχείρησης ( Δηλαδή του Προισταμένου Έργου με την Ευθύνη για Μία Ομάδα Εργασίας ). Στην Ελλάδα Βέβαια, το Κομμάτι που Αφορά στη Μισθοδωσία των Εργαζομένων, είτε Μιλούμε για Ανώτατα ή Ανώτερα Διοικητικά Στελέχη Εταιριών, είτε για Μεσαία Στελέχη Εταιριών, είτε για Απλούς Υπαλλήλους σε Μία Εταιρία, ΔΕΝ Έχει Εναρμονισθεί με την Υπόλοιπη Ευρώπη, για Αυτό και Υπάρχουν και οι Τεράστιες Αποκλισεις στους Μισθούς στην Ελλάδα με Εκείνους των Υπολοίπων Ευρωπαικών Χωρών.
Δηλαδή, για να Καταλάβουμε τι Λέμε Τώρα. Ο CEO της Εθνικής, που Όπως Γνωρίζουμε ο CEO σε Μία Εταιρία Είναι ο Νο.1 στην Εταιρία ( το Απόλυτο Αφεντικό ), Έχει ΜΕΙΚΤΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ Αποδοχές 335.000 Ευρώ, Δηλαδή Περίπου 33.500 Ευρώ το ΜΗΝΑ, και ο Χατζηνικολάου, για παράδειγμα, στο ΑΛΤΕΡ Είχε 100.000 Ευρώ το ΜΗΝΑ ( για Μία Παρουσίαση Δελτίου Ειδήσεων, και Μία Εβδομαδιαία Εκπομή ), ή ο Πρετεντέρης στο MEGA Περίπου 55.000 Ευρώ το ΜΗΝΑ ( για Σχολιασμό 20 Λεπτών στο Δελτίο Ειδήσεων, και Μία Εβδομαδιαία Εκπομή ), ή η Τρέμη επίσης στο MEGA Περίπου 45.000 Ευρώ το ΜΗΝΑ ( για Μία Παρουσίαση Δελτίου Ειδήσεων, και Μία Εβδομαδιαία Εκπομή ), και Μερικοί Άλλοι Δημοσιογράφοι, …
Και Ασφαλώς ΔΕΝ Τίθεται Θέμα Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Οι Μεσαίες και Υψηλές Διοικητικές Θέσεις Αμοίβονται Πολύ Καλά, Αναλόγως τη Θέση Ευθύνης Βέβαια, Όμως Έχουν τα Θετικά και τα Αρνητικά. Στα Θετικά, Όπως Είπα, Είναι οι Υψηλές Αποδοχές και τα Διάφορα Benefits και Bonus που Δίνει η Εταιρία, για την Επίτευξη των Στόχων, στα Αρνητικά, Ότι Δεν Υπάρχουν Σταθερά Οράρια Εργασίας, με την Έννοια Ότι Ένα Διοικητικό Στέλεχος Μπορεί να Είναι στην Εταιρία από τις 8 το Πρωί Έως και τις 12.00 το Βράδυ, Αρκετές Φορές, με Αποτέλεσμα να μην Έχει Χρόνο για Προσωπική Ζωή, … , Αλλά Αυτές Είναι Επιλογές του Καθενός. Για Αυτό και τα Διοικητικά Στελέχη Εταιριών, Μετά από Μία 5-ετία, για παράδειγμα, Μπορούν να Αποφασίσουν να Αποσυρθούν από την Ενεργό Δράση για Λίγο Καιρό, για να Ξεκουρασθούν, να Αποφορτισθούν, να Έχουν Ένα Κανονικό Ρυθμό Ζωής, και να Επανέλθουν Ανανεωμένοι και να Προσφέρουν εκ Νέου τις Υπηρεσίες τους.
Στη Σημερινή Ελλάδα Βέβαια, Αυτές οι Αποδοχές Μπορεί να Ήχουν Λίγο Παράξενα, με Βάση το Μισθολογικό Κόστος που Έχει Διαμορφωθεί σε Όλες τις Βαθμίδες, σε Όλες τις Επαγγελματικές Κατηγορίες, Εξαιτίας της Οικονομικής και Ανθρωπιστικής Κρίσης που Έπληξε την Ελλάδα, Αλλά Αυτή Είναι η Πραγματικότητα.
Στην Ελλάδα ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ, η Ελεύθερη Αγορά και Οικονομία, Φαίνεται ότι Ίσχυε ΜΟΝΟ για Συγκεκριμένους Δημοσιογράφους, Διότι Αποδοχές Όπως του Χατζηνικολάου, του Πρετεντέρη, της Τρέμης, και Μερικών Ακόμη Δημοσιογράφων, ΔΕΝ Έβρισκες στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, Ούτε για τα ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, Όπως, για παράδειγμα, ο CEO σε Μία Εταιρία.
Για Αυτό και Πολλοί οι Έλληνες, Έφευγαν για το Εξωτερικό, και ΠΡΙΝ την Κρίση του 2008, οι Οποίοι Είχαν τις Προυποθέσεις για να Έχουν Υψηλές Αποδοχές ( Πτυχία, Μετα-Πτυχιακά, Σεμινάρια σε Διάφορες Διοικητικές Θέσεις ή στο Αντικείμενό τους, Εργασιακή Εμπειρία ), Όταν Έβλεπαν Αποδοχές σαν του Χατζηνικολάου, για παράδειγμα, ακόμη και αν Εργάζονταν ως Διοικητικά Στελέχη Εταιριών στην Ελλάδα, με Αποδοχές 5.000, 6.000 ή 7.000 Ευρώ το Μήνα. Που για να Είμαστε Ειλικρινείς, Αποδοχές του Μεγέθους Αυτού Αντικειμενικά Θεωρούνται Αρκετά Καλές Αποδοχές, Αλλά…
Ευχαριστώ,
Με Εκτίμηση,
Πολλούς Χαιρετισμούς,
Άγγελος από Μιλάνο