Γιος του αντιπροέδρου της ελληνικής κοινότητας στο Ισραήλ, Δημήτρη Καρούση, ήταν ο Έλληνας που δολοφονήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ προκαλώντας σοκ στην ελληνική κοινότητα.
Ήταν γιος του γνωστού νευρολόγου Δημήτρη Καρούση, οποίος έφυγε από τη Θεσσαλονίκη το 1988 για να ζήσει στο Ισραήλ. Η μητέρα του θύματος είναι επίσης γιατρός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιωνάς Καρούσης ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ, ενώ οι γονείς του μένουν στη νέα πόλη της Ιερουσαλήμ και είχε διπλή υπηκοότητα, ελληνική και ισραηλινή.
Γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου του 1998, πήγε δημοτικό στο Ηashalom Elementary School του Τελ Αβίβ, συνέχισε σε σχολείο στην Ιερουσαλήμ έχοντας ειδίκευση σε Αγγλικά, Βιολογία, και Τέχνες. Το 2020 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.
Παράλληλα, σπούδασε πιάνο επί 12 χρόνια στην Μουσική Ακαδημία της Ιερουσαλήμ, αγαπούσε το μπάσκετ και την άθληση, ενώ από μικρός ασχολούνταν με το σχέδιο και τις τέχνες. Μιλούσε και έγραφε αγγλικά, εβραϊκά και ελληνικά.
Ποιος είναι ο πατέρας του Ιωνάς Καρούση, Δημήτρης
Με ειδίκευση στη Νευρολογία και τη Νευροανοσολογία ο Δημήτρης Καρούσης είναι διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας του τμήματος Νευρολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Hadassah, το οποίο έχει να παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό έργο στη θεραπεία με βλαστοκύτταρα.
Πήγε στο Ισραήλ το 1988 με την γυναίκα του Ράνια που είναι επίσης γιατρός και επιστήμονας. «Αυτό που με παρακίνησε να έρθω σ αυτή τη χώρα είναι η επιστημονική έρευνα, που είναι τόσο ανεπτυγμένη εδώ», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του. Επίσης είχε δηλώσει: «η επίδραση του Ελληνικού Πνεύματος είναι ολοφάνερη στο λαό του Ισραήλ, ακόμα και στην κουλτούρα και τη θρησκεία του. Από την άλλη, κι εμείς ως λαός πήραμε το στοιχείο που ίσως πάντα μας έλειπε (πάρα τη φιλοσοφία και τις επιστήμες ή και τις τέχνες που εμείς διδάξαμε σε όλο τον κόσμο): το στοιχείο της πίστης πέρα από την λογική. Οι άνθρωποι εδώ μοιάζουν –ως ιδιοσυγκρασια- με εμάς στην Ελλάδα και αγαπούν αφάνταστα τη χωρά μας και την κουλτούρα και τη μουσική μας. Μας αγκάλιασαν λοιπόν με αγάπη και μας δέχθηκαν σαν πραγματικούς φίλους».
Ξεκίνησε μέσω υποτροφίας και συνέχισε ολοκληρώνοντας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο τη διδακτορική του διατριβή και παράλληλα την κλινική εξειδίκευση στη Νευρολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Χαντάσα. Έκτοτε εργάζεται σε αυτό το νοσοκομείο και από το 1995 είναι senior Consulting Neurologist εκεί.
Το 2003 έγινε Καθηγητής στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο (το μεγαλύτερο και πιο φημισμένο στο Ισραήλ). Μετά από μερικά χρόνια έγινε μόνιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, ενώ είχε εκλέγει και πρόεδρος της Ισραηλινής εταιρείας Νευροανοσολογίας. Από το 2007 διατελεί Διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά πλάκας του Ισραήλ.
Έχει διαρκή συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, απ οπού και αποφοίτησε, ενώ κατά καιρούς έχει συνεργαστεί και με νοσοκομεία της Αθήνας όπως το Νοσοκομείο «Ιάσω» άλλα και με επιστημονικά ιδρύματα, όπως το Παστέρ.
Το “αντίο” της συντρόφου του
«Καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα» γράφει η Μαργαρίτα δημοσιεύοντας μια κοινή τους φωτογραφία.
Σε δεύτερο instastory γράφει «φύλακα, άγγελέ μου».
ε αφου ηταν εβραιοπουλο οι χουντικοι θα πουν “καλα να παθει”
κρίμα το παλικάρι…..
Χαχαχα ναι ναι να αναπαυσουν την ψυχη του … γιαυτο θα εχουμε τον κουλη για τα επομενα τριακοσια χρονια…. εδω ακομα πιστευουμε σε μπουρδες…..
Καλό παράδεισο.
Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟ ΚΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΟΥΝ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΗΚΑΡΙΟΥ ΑΜΗΝ+♡+♡ +♡+♡