Ένα όνομα πασίγνωστο στον κύκλο των επιστημόνων, αλλά άγνωστο στο πλατύ κοινό, ο Ντιντιέ Ραούλ είναι το πρόσωπο που από χθες δίνει ελπίδα στον κόσμο.
Ο Γάλλος καθηγητής Ιατρικής με τα λευκά γένια και τη μακριά γενειάδα είναι γεννημένος στο Ντακάρ της Σενεγάλης, γιος στρατιωτικού γιατρού και νοσοκόμας.
Ο Ραούλ ήταν στην πρώτη γραμμή της έρευνας για τη νόσο των τρελών αγελάδων. Η συμβολή του ήταν καθοριστική για την αντιμετώπιση της νόσου. Είχε κάνει μεγάλες έρευνες στον ιό Εμπολα.
Ο ποιητής γιατρός διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών
της Μασσαλίας ειδικεύεται στις μεταδιδόμενες μολυσματικές ασθένειες. Είναι εκείνος που έδωσε ελπίδα στον κόσμο μετά την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων από τη δοκιμή της χλωρο-κίνης σε ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.
Την ίδια στιγμή ο Ιταλικός ΕΟΦ έδωσε την έγκριση για τη δημιουργία σκευάσματος κατά του κορωνοϊου.
Φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε νοσοκομείο της Νάπολης έδωσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη θεραπεία ασθενών που προσβλήθηκαν από τον κορωνοιό. Το σκεύασμα θα χορηγηθεί δοκιμαστικά σε 330 ασθενείς που εκδηλώνουν τα πρώτα σημάδια αναπνευστικής ανεπάρκειας.
Το φάρμακο που παρέχεται δωρεάν από την εταιρεία μειώνει τη φλεγμονή που προκαλείται από την πνευμονία.Η έρευνα είναι προϊόν της συνεργασίας του Ινστιτούτου Πασκάλε της Νάπολης και του Πανεπιστημίου της Μόντενα στην Εμίλια Ρομάνια.