Ποιο ξύδι να επιλέξετε για την καθαριότητα του σπιτιού

Κοινοποίηση:
greenthumb

Δεν πρέπει να υπάρχει ελληνικό σπίτι στο οποίο δεν χρησιμοποιείται ξύδι για να καθαριστεί κάτι.

Από τον πάγκο της κουζίνας και τη βρύση, έως τα πατώματα, την καφετιέρα, το πλυντήριο και τις αποχετεύσεις στο μπάνιο και το μπαλκόνι.

Το ξύδι είναι φυσικό και όχι χημικό προϊόν, είναι και φθηνό, και κάπως έτσι βρίσκεται διαχρονικά στα ντουλάπια με τα καθαριστικά μας.

Ωστόσο ποιο ξύδι πρέπει να επιλέγουμε για την καθαριότητα του σπιτιού

Μελέτες έχουν δείξει πως το λευκό αποσταγμένο ξύδι –όχι όποιο κι όποιο– μπορεί να σκοτώσει μικρόβια (μύκητες, βακτήρια κλ.π). Πάντα πρέπει να το αραιώνουμε με νερό.

Η ενδεδειγμένη αναλογία είναι 50% νερό και 50% ξύδι. Προτείνεται επίσης να φοράμε γάντια όταν το χρησιμοποιούμε, ειδικά αν έχουμε ευαίσθητο δέρμα.

Για να είναι το λευκό αποσταγμένο ξύδι αποτελεσματικό, χρειάζεται να μείνει στο σημείο που θέλουμε να καθαρίσουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά. Αν θέλουμε να ξεφορτωθούμε ιούς (να θυμίσω την πρώτη εποχή της πανδημίας, όταν περνούσαμε με ξύδι ό,τι αγοράζαμε από το σούπερ μάρκετ), χρειάζεται η ουσία να παραμείνει σε μια επιφάνεια επί 30 λεπτά.

Για το καλό μας δεν πρέπει να αναμιγνύουμε το ξύδι με ουσίες όπως η χλωρίνη ή η αμμωνία, καθώς αυτό που προκύπτει είναι τοξικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: