Όλα καλά με το Ολυμπιακό Στάδιο… Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με την ταλάντωση στο άνω διάζωμα του ΟΑΚΑ, θέμα που αποκάλυψε το SDNA, το αποτέλεσμα της αυτοψίας που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναι καθησυχαστικό.
«Στα σημεία που ελέγχθηκαν μακροσκοπικά, δεν διαπιστώθηκαν ορατές ρωγμές, αποκολλήσεις φλοιού σκυροδέματος, έντονες διαβρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη ένδειξη πιθανής αστοχίας του. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο τρόπος κατασκευής του φέροντος οργανισμού είναι τέτοιος ώστε να επιτρέπει την ταλάντωση-μετακίνηση κερκίδων» αναφέρει σχετικά η έκθεση.
Επίσης, σημειώνεται ότι «δεν διαπιστώθηκαν ορατές ρωγμές, αποκολλήσεις φλοιού σκυροδέματος, έντονες διαβρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη ένδειξη πιθανής αστοχίας του» και ότι «ο τρόπος κατασκευής του φέροντος οργανισμού είναι τέτοιος ώστε να επιτρέπει την ταλάντωση – μετακίνηση κερκίδων».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:
«Σύμφωνα με την έκθεση από την αυτοψία που διενήργησε η Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού – κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας- στο Κεντρικό Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. με αφορμή την ταλάντωση που παρατηρήθηκε στο άνω διάζωμα του σταδίου στον αγώνα της ΑΕΚ με την Μπάγερν για το Champions League, το φαινόμενο είναι σύνηθες και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται.
Στα σημεία που ελέγχθηκαν μακροσκοπικά, δεν διαπιστώθηκαν ορατές ρωγμές, αποκολλήσεις φλοιού σκυροδέματος, έντονες διαβρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη ένδειξη πιθανής αστοχίας του. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο τρόπος κατασκευής του φέροντος οργανισμού είναι τέτοιος ώστε να επιτρέπει την ταλάντωση – μετακίνηση κερκίδων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως και προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ασφάλεια των θεατών, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα προχωρήσει και σε περαιτέρω ελέγχους.
Συγκεκριμένα για το εύρος των μετακινήσεων και τη σύγκρισή τους με τα επιτρεπόμενα όρια που προβλέπονται από την στατική μελέτη θα πραγματοποιηθούν –άμεσα- περαιτέρω μετρήσεις και καταγραφές από εξειδικευμένους σε αντίστοιχες κατασκευές επιστήμονες για να αποφανθούν για την ανάγκη ή όχι εκπόνησης μελέτης στατικής επάρκειας».