Πολεμικό κλίμα: Σχέδιο ΝΑΤΟ για αρχηγείο στην Γερμανία και νέο κέντρο στην Πολωνία

Κοινοποίηση:
Germany

Εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει την δική του τοποθεσία για να συντονίζει τις παραδόσεις όπλων και την εκπαίδευση για την Ουκρανία. Αυτό θα βρίσκεται, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, στο Βισμπάντεν. Παράλληλα, ανακοινώθηκε νέο κέντρο εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στην Πολωνία! Η Δύση συνεχίζει έτσι να κλιμακώνει εναντίον της Ρωσίας, δείχνοντας πως δεν θέλει τώρα ειρήνη!

Ειδικότερα, το αρχηγείο της σχεδιαζόμενης επιχείρησης του ΝΑΤΟ για τον συντονισμό των παραδόσεων όπλων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα βρίσκεται στην Γερμανία. Όπως μεταδίδουν σύσσωμα τα γερμανικά ΜΜΕ, το Βισμπάντεν έχει προγραμματιστεί ως η κατάλληλη τοποθεσία τοποθεσία. Η επιχείρηση θα διευθύνεται από έναν στρατηγό που θα αναφέρεται απευθείας στον αρχηγό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Το επιχειρησιακό σχέδιο εγκρίθηκε από το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο με γραπτή διαδικασία και κατοχυρώθηκε από τους υπουργούς Άμυνας.

Η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στο νέο σχέδιο του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν φοβάται ότι το σχέδιο θα μπορούσε να ωθήσει την συμμαχία σε άμεση αντιπαράθεση με την Ρωσία. 

Η κίνηση μπορεί να θεωρηθεί ως μια περαιτέρω κλιμάκωση από την Δύση προς την Ρωσία – με την Γερμανία ως πρωταγωνιστή στην μέση.

Την ίδια ώρα ετοιμάζεται νέο στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στην Πολωνία!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: