Πολιτική αναστάτωση στο Ισραήλ: Απειλή κατά της απεργίας από την κυβέρνηση

Κοινοποίηση:
2024-07-24T194100Z_1133453831_RC2T19AONZPW_RTRMADP_5_ISRAEL-PALESTINIANS-USA-NETANYAHU-1024x682-1

Στις 2 Σεπτεμβρίου, τα εργατικά συνδικάτα του Ισραήλ έχουν προγραμματίσει μια εκτενή 24ωρη απεργία με σκοπό να «παραλύσουν» τη χώρα. Ο κύριος στόχος αυτής της κινητοποίησης είναι να ασκηθεί πίεση στον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ώστε να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία για την επιστροφή των υπολοίπων Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα.

 

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριτς, έχει ήδη ζητήσει από τη γενική εισαγγελέα της χώρας, Γκαλί Μπαχαράβ-Μιάρα, να υποβάλει αίτημα στα δικαστήρια για την αναστολή της απεργίας. Σύμφωνα με τον Σμότριτς, η απεργία αυτή δεν έχει νομική βάση καθώς επιδιώκει να επηρεάσει αθέμιτα κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις που σχετίζονται με την κρατική ασφάλεια.

 

 

Παράλληλα τόνισε ότι μια ευρύτερη απεργία -η οποία θα «έκλεινε» τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των εξερχόμενων πτήσεων- θα έχει σημαντικές οικονομικές συνέπειες, που θα προκαλούσαν περιττές οικονομικές ζημιές εν καιρώ πολέμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει υπάρξει κάποια άμεση απάντηση από την Γκαλί Μπαχαράβ-Μιάρα.

Σημειώνεται πως το κάλεσμα σε γενική απεργία από τον Αρνον Μπαρ-Νταβίντ, του οποίου το συνδικάτο Histadrut εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, υποστηρίχθηκε από τους κύριους κατασκευαστικούς κλάδους και επιχειρηματίες του Ισραήλ στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Η απεργία αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 το πρωί, τοπική ώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response