Πολύδωρος Δάκογλου: Η απώλεια ενός εθνικιστή που έζησε στην Αργολίδα

Κοινοποίηση:
Argolida-

Έφυγε από τη ζωή ο Πολύδωρος Δάκογλου, ιδρυτής του εθνικιστικού κόμματος ΕΝΕΚ, σε ηλικία 81 ετών, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση του θανάτου του έγινε γρήγορα γνωστή στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, όπου ο Δάκογλου έζησε και δραστηριοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 12 μεσημέρι στη Ν. Κίο.

Ο Δάκογλου ίδρυσε το ΕΝΕΚ το 1979, μετά από διάσπαση από την Εθνική Παράταξη. Το κόμμα είχε ως στόχο την «Προοπτική 2000», δηλαδή την προετοιμασία για συμμετοχή στις εθνικές εκλογές του 2000. Ωστόσο, το κόμμα συμμετείχε μόνο στις ευρωεκλογές του 1984 και του 1989, χωρίς να καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή.

Ο Δάκογλου συμμετείχε επίσης στην Εθνικιστική Συμπαράταξη, ένα πολιτικό σχήμα του εθνικιστικού χώρου, που συμμετείχε στις εθνικές εκλογές του 1990 και στις ευρωεκλογές του 1994. Το 1991, η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΝΕΚ αποφάσισε την αναστολή της δράσης του κόμματος.

Έκτοτε, ο Δάκογλου ασχολήθηκε με εκδόσεις και τη δημοσιογραφία, ενώ για πολλά χρόνια, μέχρι το τέλος της ζωής του, έμεινε και δραστηριοποιήθηκε στο Ναύπλιο. Μια από τις προσπάθειές του ήταν η εφημερίδα «Ενημέρωση Πελοποννήσου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response