Πορτοκάλια: «Έκρηξη» στις τιμές του χυμού και στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
orange

Σε ιστορικά υψηλά εκτινάχθηκαν οι τιμές στον χυμού πορτοκαλιού καθώς η προοπτική για περιορισμένη παραγωγή στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και το Μεξικό ενίσχυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για το προϊόν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η συνολική παραγωγή χυμού πορτοκαλιού στις ΗΠΑ είναι η χαμηλότερη σε «πάνω από 100 χρόνια», όπως δήλωσε στους Financial Times ο Μάθιου Τζόινερ, διευθύνων σύμβουλος της Florida Citrus Mutual, μιας εμπορικής ένωσης που εκπροσωπεί σχεδόν 2.000 καλλιεργητές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, η χονδρική τιμής της ποικιλίας Βαλέντσια στις 2/11 άγγιζε τα 1,7 ευρώ/κιλό καταγράφοντας αύξηση από πέρυσι 142,8%!

Αντίστοιχα η τιμή στα ράφια των σούπερ μάρκετ κυμαίνεται από 2,07 έως 2,25 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Δημάκη: «τις τιμές που βλέπαμε μέχρι τώρα στα 2,25 ευρώ το κιλό αφορούσαν τα Βαλέντσια που είχαν τιμή παραγωγού πάνω από 1 ευρώ το κιλό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ποικιλία η συγκομιδή της οποίας ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες είχε πολύ καλές τιμές. Αυτά τα επίπεδα τιμών δεν ισχύουν για τις τιμές στην ποικιλία Ναβαλίνα που μπαίνει τώρα στην παραγωγή».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. δεν εχουμε αναγκη εισαγωγης απο πορτοκαλια, μονο το μικρτο διαστημα που δεν ειναι καλα τα ντοπια

Comments are closed.