Σε ιστορικά υψηλά εκτινάχθηκαν οι τιμές στον χυμού πορτοκαλιού καθώς η προοπτική για περιορισμένη παραγωγή στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και το Μεξικό ενίσχυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για το προϊόν.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η συνολική παραγωγή χυμού πορτοκαλιού στις ΗΠΑ είναι η χαμηλότερη σε «πάνω από 100 χρόνια», όπως δήλωσε στους Financial Times ο Μάθιου Τζόινερ, διευθύνων σύμβουλος της Florida Citrus Mutual, μιας εμπορικής ένωσης που εκπροσωπεί σχεδόν 2.000 καλλιεργητές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, η χονδρική τιμής της ποικιλίας Βαλέντσια στις 2/11 άγγιζε τα 1,7 ευρώ/κιλό καταγράφοντας αύξηση από πέρυσι 142,8%!
Αντίστοιχα η τιμή στα ράφια των σούπερ μάρκετ κυμαίνεται από 2,07 έως 2,25 ευρώ το κιλό.
Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Δημάκη: «τις τιμές που βλέπαμε μέχρι τώρα στα 2,25 ευρώ το κιλό αφορούσαν τα Βαλέντσια που είχαν τιμή παραγωγού πάνω από 1 ευρώ το κιλό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ποικιλία η συγκομιδή της οποίας ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες είχε πολύ καλές τιμές. Αυτά τα επίπεδα τιμών δεν ισχύουν για τις τιμές στην ποικιλία Ναβαλίνα που μπαίνει τώρα στην παραγωγή».
δεν εχουμε αναγκη εισαγωγης απο πορτοκαλια, μονο το μικρτο διαστημα που δεν ειναι καλα τα ντοπια