Που οφείλεται το άλμα 45% στις πωλήσεις ρωσικού τιτανίου στην Κίνα το 2024

Κοινοποίηση:
2d43c6280bfcfaaa5c03b245aa65c5cc_XL

Οι πωλήσεις ρωσικού τιτανίου στην Κίνα το 2024 αυξήθηκαν κατά 45% σε ετήσια βάση σε 3.750 τόνους, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων της Κίνας, σύμφωνα με το ρωσικό Vedomosti.
Οι περισσότερες από τις αποστολές ήταν τελικά προϊόντα.
Σε νομισματικούς όρους, οι εξαγωγές ανήλθαν σε περίπου 88 εκατ. δολάρια (-1,4%).
Η Κίνα παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός σφουγγαριού τιτανίου (πρωτογενής μεταλλουργική πρώτη ύλη), το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς.

Αδυνατεί να καλύψει τη ζήτηση

Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Zhejiang Gongshang, η χώρα αδυνατεί να καλύψει την εγχώρια ζήτηση τελικών προϊόντων λόγω της αυξανόμενης ζήτησης από τις βιομηχανίες αεροδιαστημικής, χημικών και μηχανημάτων.
Ο ανεξάρτητος βιομηχανικός εμπειρογνώμονας Leonid Khazanov αποδίδει την αύξηση των προμηθειών προϊόντων τιτανίου από τη Ρωσία προς την Κίνα στην ανάπτυξη ορισμένων κινεζικών βιομηχανικών τομέων – και συγκεκριμένα της αεροπορίας, των χημικών και της ενέργειας.
Αυτοί έχουν αυξημένη ζήτηση για προϊόντα τιτανίου ρωσικής κατασκευής, δήλωσε στη Vedomosti.
Οι εξαγωγές αυτού του μετάλλου από τη Ρωσία προς την Κίνα μπορεί να αυξηθούν κατά 20% στους 3.600 τόνους το 2025, αλλά η δυναμική της συνήθως αυξομειώνεται από μήνα σε μήνα ανάλογα με την κατάσταση με τις παραγγελίες από μεμονωμένες βιομηχανίες και τον φόρτο εργασίας των τοπικών μεταλλουργικών μονάδων, διευκρίνισε ο Khazanov.

Αύξηση της κατανάλωσης στη Ρωσία

Εν τω μεταξύ, η κατανάλωση τιτανίου στη Ρωσία το 2024 αυξήθηκε κατά 18% σε περίπου 15.500, πρόσθεσε ο εμπειρογνώμονας.
Η αύξηση της ζήτησης επηρεάστηκε από την επέκταση της παραγωγής εγχώριων προϊόντων και εξοπλισμού, στα οποία το μέταλλο αυτό χρησιμοποιείται με τη μορφή διαφόρων εξαρτημάτων και εξαρτημάτων, με φόντο την απόσυρση των ξένων προμηθευτών και την ενίσχυση της κρατικής πορείας για την υποκατάσταση των εισαγωγών, σημείωσε.
Η Κίνα έχει προσελκύσει προηγμένες ρωσικές τεχνολογίες επεξεργασίας τιτανίου, δήλωσε ο Dmitry Baranov, κορυφαίος εμπειρογνώμονας της Finam Management.
Το 2025, οι εξαγωγές θα συνεχίσουν να αυξάνονται, αλλά με την ανάπτυξη της κινεζικής επεξεργασίας τιτανίου, υπάρχει κίνδυνος μείωσης της ζήτησης για τελικά προϊόντα από τη Ρωσία, σημείωσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response