Πούτιν – Έκτακτη σύσκεψη για το ζήτημα στο Κουρσκ

Κοινοποίηση:
putin

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συγκάλεσε μια επείγουσα σύσκεψη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τις εξελίξεις που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή του Κουρσκ. Η σύσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από μια σοβαρή στρατιωτική ενέργεια, καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν εισβολή στην περιοχή το προηγούμενο βράδυ.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν κορυφαίοι αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης και στρατού. Ανάμεσα τους ήταν ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αντρέι Μπελούσοβ, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Σεργκέι Σοϊγκού, ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Αλεξάντερ Μπορτνίκοβ, καθώς και ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου στρατού, Βαλερί Γκερασίμοβ. Οι συμμετέχοντες αυτοί είχαν ως κύριο στόχο να αναλύσουν την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή και να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις της Ρωσίας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Γκερασίμοβ παρουσίασε τα δεδομένα, λέγοντας πως «η πορεία των περίπου 1.000 Ουκρανών» στα ρωσικά εδάφη έχει ανακοπεί. «Οι ενέργειες των ρωσικών μονάδων που καλύπτουν τα σύνορα μαζί με τους συνοριοφύλακες και τις μονάδες ενίσχυσης, σταμάτησαν την προέλαση του εχθρού βαθιά στο έδαφος στην κατεύθυνση του Κουρσκ», δήλωσε ο Γκερασίμοβ.

«Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί με την ήττα του εχθρού και την επικράτηση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορά μας» πρόσθεσε ο Γκερασίμοβ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.