Πούτιν σε Μ.Νετανιάχου: «Είμαι έτοιμος να μεσολαβήσω για τον τερματισμό της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Κοινοποίηση:
netanyahu-putin-1536x1024

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (16/10), επικοινώνησε  τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπογραμμίζοντας πως η Μόσχα είναι έτοιμη να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρωσία προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και «να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση της βίας και μια ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Η ισραηλινή πλευρά ενημερώθηκε για τα κύρια σημεία των τηλεφωνικών επαφών που έγιναν νωρίτερα σήμερα με τους ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής, της Αιγύπτου, του Ιράν και της Συρίας», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Μ.Νετανιάχου ο Ρώσος πρόεδρος συνομίλησε σήμερα και με τους Άσαντ, Ραΐσι, Αμπάς και Σίσι για την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Η συνομιλία Πούτιν – Νετανιάχου ήταν η πρώτη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών από τότε που ο Νετανιάχου επανήλθε στην εξουσία ως πρωθυπουργός του Ισραήλ πριν από εννέα μήνες και δεν μπορούσε να έχει άλλο θέμα από τον πόλεμο στον οποίο βρίσκονται ο ισραηλινός στρατός με τη Χαμάς.

Σημειώνεται πως ο Πούτιν ήταν εξαιρετικά επικριτικός απέναντι στο Ισραήλ στις δηλώσεις του μετά την επίθεση της Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη στις 7 Οκτωβρίου, κάνοντας ακόμη και έμμεσες συγκρίσεις μεταξύ του Ισραήλ και του γερμανικού στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ανησυχία Πούτιν για την “καταστροφική αύξηση” του αριθμού των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Γάζα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την “καταστροφική αύξηση” του αριθμού των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Γάζα και για ενδεχόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε “περιφερειακό πόλεμο”.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν εξέφρασε την “εντονότατη ανησυχία του απέναντι στην κλιμάκωση των ευρείας κλίμακας εχθροπραξιών, που συνοδεύεται από την καταστροφική αύξηση του αριθμού των θυμάτων μεταξύ των αμάχων και την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας”, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τους ηγέτες του Ιράν, της Αιγύπτου, της Συρίας και της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι ηγέτες εξέφρασαν ομόφωνα την ανάγκη “άμεσης κατάπαυσης του πυρός και την επίτευξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας ώστε να παρασχεθεί επειγόντως βοήθεια σε όλους όσοι χρήζουν ανάγκης”, πρόσθεσε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση.

Οι ομόλογοι του Πούτιν “υπογράμμισαν τη σοβαρότητα της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα και την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού για την επείγουσα προμήθεια φαρμάκων, τροφίμων και άλλων ζωτικής σημασίας αγαθών”.

“Σοβαρές ανησυχίες εκφράστηκαν και ως προς την πιθανότητα η σύγκρουση να εξελιχθεί σε περιφερειακό πόλεμο”, πρόσθεσε επίσης το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να “συντονίσει τις προσπάθειες με όλους τους εποικοδομητικούς εταίρους ώστε να τερματιστούν το συντομότερο δυνατό οι εχθροπραξίες και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση”, και μέσω του σχεδίου απόφασης που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από τη Ρωσία, που στοχεύει στην επίτευξη “άμεσης, ισορροπημένης και μη πολιτικοποιημένης ανθρωπιστικής εκεχειρίας”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Από την μία θέλει να βοηθήσει το Ισραήλ και τους Εβραίους ( Θρησκευτικοί εχθροί της Ορθοδοξίας) και από την άλλη κάνει χειραψίες με τους Μουσουλμάνους (Ερντογάν) για τα συμφέροντα στην Τουρκία…!! (Επίσης ορκισμένοι εχθροί της Ορθοδοξίας) . Το να κάνεις παιχνίδι με τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους είναι πολύ βρόμικο και θα έχει συνέπειες…..Δεν μπορώ να καταλάβω τι παιχνίδι παίζει η Ρωσία σε όλα αυτά και δεν μένει αμέτοχη όπως θα έπρεπε να μείνουμε και εμείς…!!

Comments are closed.