Πού εντοπίζονται τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία

Κοινοποίηση:
broxi-1-1021x580-1-1

Ήδη εντοπίστηκαν τα πρώτα προβλήματα σε Μαρκόπουλο και Μαρούσι όπου χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής για απάντληση υδάτων. Την ίδια στιγμή σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές σε μεγάλο μέρος της χώρας για αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων.

Η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά τη Θεσσαλία και τις πληγείσες περιοχές που μετρούν ακόμα τις πληγές τους. Στη ζώνη των «κόκκινων περιοχών» είναι η Φθιώτιδα, η Ευρυτανία, η Βοιωτία, η Φωκίδα, οι Σποράδες και η Εύβοια όπου αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.

Λόγω των δυσμενών προβλέψεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο δήμο Λαμιέων υπήρξαν προετοιμασίες ώστε να απομακρύνουν προληπτικά κάποιους κατοίκους από το χωριό Κόμμα και ιδιαίτερα από τα σπίτια που βρίσκονται πολύ κοντά στο Σπερχειό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε επιφυλακή είναι και οι κάτοικοι του πολύπαθου Παλαμά. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαμά κ. Δημήτρης Τσιγαρδάς μιλώντας στο ΑΠΕ είπε ότι εφόσον απαιτηθεί εκκένωση κάποιου οικισμού λόγω σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων, όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να φιλοξενηθούν στα ψηλότερα σπίτια και οι υπόλοιποι να φύγουν από τα σπίτια τους στις προκαθορισμένες θέσεις που υπάρχουν σε κάθε κοινότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: