«Πρέπει να ανοίξει ως τζαμί»… Προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπ. Δικαιοσύνης για την Αγία Σοφία…

Κοινοποίηση:
Αγία Σοφία_0

Υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμντουλχαμίτ Γκιουλ, ενόψει και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας στις 2 Ιουλίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γκιουλ, στο Kanal 24, τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος περί ιδρυμάτων, που καθιστά υποχρεωτικό ένα κληροδότημα να επιτελεί το σκοπό τον οποίο του έθεσε ο κληροδότης του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος υπουργός εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ως τζαμί, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου.

Νωρίτερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσγλου εκτόξευσε βολές κατά της Ελλάδας, τονίζοντας πως το θέμα της Αγίας Σοφίας «είναι θέμα κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Οι Ελληνες αναμειγνύονται σαν να τους ανήκει η Πόλη και η Αγία Σοφία. Η Αθήνα δεν μπορεί να δίνει οδηγίες. Δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι, που δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε. Ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατέλαβε το 1453 την Κωνσταντινούπολη και μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί, υπάρχουν ντοκουμέντα που το αποδεικνύουν».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: