«Πρέπει να κατέβω», επιμένει ο Τζο Μπάιντεν, καθώς η αντίθεση στην εκστρατεία επανεκλογής του αυξάνεται

Κοινοποίηση:
μπαιντεν

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, 81 ετών, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι πρέπει να θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του, αφού εξέχοντες Δημοκρατικοί τον παρακάλεσαν να επανεξετάσει μια δεύτερη υποψηφιότητα εναντίον του πιθανού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ισχυρισμός του Μπάιντεν ότι πρέπει να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή υποδηλώνει ότι ο Μπάιντεν πιστεύει ότι είναι ο μόνος Δημοκρατικός που μπορεί να νικήσει τον Τραμπ, ο οποίος σημειώνει μεγάλη άνοδο στις δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών.

«Θα ήσασταν υποψήφιος αν δεν ήταν υποψήφιος ο Τραμπ;», ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Μπάιντεν.

«Αυτό περιμένω», απάντησε ο Μπάιντεν. «Όμως, αυτός θα κατέβει και άρα κι εγώ πρέπει να κατέβω». (σ.σ. στις εκλογές)

Παρακολουθήστε:

Το σχόλιο του Μπάιντεν ήρθε την ίδια ημέρα που δήλωσε στους χορηγούς του ότι πιθανώς δε θα έθετε υποψηφιότητα αν ο Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος. «Αν ο Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έβαζα υποψηφιότητα», δήλωσε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι οι Δημοκρατικοί «δεν μπορούν να αφήσουν (τον Τραμπ) να κερδίσει».

Πολλοί Δημοκρατικοί, μέλη του κατεστημένου και κεντρικά μέσα ενημέρωσης προειδοποίησαν τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος ότι ο Μπάιντεν ίσως να μην είναι ο καλύτερος Δημοκρατικός για να αντιμετωπίσει τον Τραμπ, επικαλούμενοι την ηλικία του και την πτώση των δημοσκοπικών ποσοστών του:

Ντέιβιντ Άξελροντ: «Αν συνεχίσει την καμπάνια του, θα είναι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος. Αυτό που πρέπει να αποφασίσει είναι αν αυτό είναι σοφό, αν είναι προς το συμφέρον ΤΟΥ ή της χώρας».
Μπιλ Κρίστολ: «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπηρέτησε καλά τη χώρα μας. Είμαι βέβαιος ότι θα το πράξει και τον επόμενο χρόνο. Αλλά ήρθε η ώρα για μια πράξη προσωπικής θυσίας και ανιδιοτέλειας. Ήρθε η ώρα να παραδώσουμε τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά».
NBC News: «’Νευρικοί’ Δημοκρατικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ‘έλλειψη εγρήγορσης’ που περιβάλλει την εκστρατεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν για το 2024».
Reuters: «Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν έχει ‘σχέδιο Β’ σε περίπτωση που ο Τζο Μπάιντεν δεν θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή ‘για οποιονδήποτε λόγο’».
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τρομερά ποσοστά για τον Μπάιντεν:

Senate Opportunity Fund: Οι κορυφαίοι τρεις χαρακτηρισμοί του Μπάιντεν από πιθανούς εγγεγραμμένους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος περιγράφουν τον 81χρονο ως χαμηλής ενέργειας.
NBC News: Ο Μπάιντεν στο χαμηλότερο επίπεδο της προεδρίας του.
Πανεπιστήμιο Quinnipiac: Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων αποδοκίμασε την υποτονική οικονομία του Μπάιντεν, το κορυφαίο ζήτημα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.
Bloomberg News/Morning Consult: Ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν σε έξι από τις επτά αμφιταλαντευόμενες πολιτείες.
CNN: Ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν κατά τρεις μονάδες μεταξύ των «έγχρωμων» ψηφοφόρων.
CNN: Ο Τραμπ διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι του Μπάιντεν.
YouGov: Ο Τραμπ ξεπέρασε τον Μπάιντεν σε μία μάχη στήθος με στήθος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: