Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο: Όταν έξυπνες βόμβες χρησιμοποιούνται από ηλίθιους ανθρώπους

Κοινοποίηση:
πρ

«Πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας» αναφέρει ο Νετανιάχου, όπως επίσης και άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, ενώ στην ουσία το κράτος του Ισραήλ είναι μια χώρα που διαπράττει εγκληματικές πράξεις εδώ και 75 χρόνια, διαπράττει τη γενοκτονία και την εθνοκάθαρση του παλαιστινιακού λαού.

Το κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ αυτήν τη στιγμή ηγείται του πολιτισμένου κόσμου απέναντι στους «βάρβαρους» Παλαιστίνιους. Κάτω από το βάρος των εξελίξεων, το να μας παρασύρει κάθε δολοφόνος, όπως ο Νετανιάχου, στο να παρερμηνεύουμε τις λέξεις και τις φράσεις πάει πολύ. Ναι κ. Νετανιάχου, είναι ο πόλεμος του δίκαιου απέναντι στο άδικο. Ναι κ. Ευρωπαίε, είναι ο πόλεμος της ειλικρίνειας και της αλήθειας απέναντι στην υποκρισία.

Είναι ο πόλεμος του Διεθνούς Δικαίου απέναντι στην πραγματική βαρβαρότητα, αυτήν που είναι εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα αμερικανικά όπλα. Είναι ο πόλεμος των παιδιών που πετανε πέτρες απέναντι στα F16 και τα αεροπλανοφόρα. Είναι ο πόλεμος ενός λαού που αγωνίζεται να ζήσει με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια απέναντι στο κράτος που τους βομβαρδίζει με τις έξυπνες βόμβες, ρε ηλίθιοι. Είναι ο πόλεμος των αξιών και των αρχών απέναντι στα συμφέροντα. Ο επιμένων νικά όμως, ο Παλαιστίνιος που με θάρρος επιλέγει και επιμένει να παραμείνει στην πατρίδα του παρά τια αντιξοότητες. Αυτός νικά.

Για ποιον πολιτισμό μιλάτε κι εσείς που δίνετε κάλυψη στο κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ και πολλοί από εσάς συμμετέχετε στα αίσχη του; Τι θα θέλατε να αναλύσουμε; Την ιστορία κάθε χώρας από αυτές τις αποικιοκρατίες; Τις κατοχικές πρακτικές τους; Τα εγκλήματα πολέμου και τις γενοκτονίες που διαπράττουν και οι ίδιες; Από που θέλετε να ξεκινήσουμε; Μήπως από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε, τις χώρες που συμμετείχαν και ποια ήταν τα αποτελέσματα εις βάρος των λαών; Ή μήπως θέλετε να μιλήσουμε για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τι απέγινε ο κόσμος μετά τη λήξη του;

Ή μήπως θέλετε να υπενθυμίσουμε ότι κάθε δυτική χώρα που δίνει κάλυψη στο Ισραήλ τώρα, προκαλέι προλέμους ακόμα και στις μέρες μας για να υπάρχει έλεγχος των αγαθών άλλων χωρών στην Αφρική, για παράδειγμα, ή στη Μέση Ανατολή; Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ίσως αν θυμηθείτε τα χημικά όπλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο Ιράκ και τι επιπτώσεις είχε αυτό το ψέμα και σε όλη τη μέση ανατολή.

Εσείς κ. Νετανιάχου, αυτήν τη στιγμή είστε επικεφαλής μιας χώρας που εκτελεί καθημερινά Παλαιστίνιους, σφαγιάζει αθώους πολίτες και οδηγεί έναν ολόκληρο λαό στη γενοκτονία. Ως πότε πιστεύετε πως ο κόσμος θα λειτουργεί σαν μονόφθαλμος, στοχεύοντας με το τυφλό μάτι τους Παλαιστίνιους;

Αντίστοιχα, εσείς κ. Sunak, Πρωθυπουργέ της Αγγλίας, επιλέξατε να πάτε για συμπαράσταση στο Ισραήλ με στρατιωτικό αεροπλανοφόρο γεμάτο όπλα. Μήπως ξεχνάτε πως εσείς και η Δήλωση Μπάλφουρ, είστε η αιτία του κακού, όταν το 1917 χαρίσατε «Μια χώρα χωρίς λαό, σε έναν λαό χωρίς πατρίδα»; Δωρίσατε κάτι που δεν ήταν δικό σας, σε κάποιον που δεν το δικαιούταν.

Και να μην ξεχάσω, μόλις χθες βρέθηκε και ένας νεός αντισημίτης: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, ο οποίος τόλμησε και έκανε μια «κριτικούλα»; Σίγουρα δεν τον ζηλεύουμε και δε θα θέλαμε να βρισκόμαστε στη θέση του αυτήν τη στιγμή.

Εμείς το λέμε ξεκάθαρα και θα το λέμε για πάντα, αφήστε τις ταμπέλες της «τρομοκρατίας», της «Χαμάς» και της «Τζιχάντ», έχετε να κάνετε με τον μόνιμο και νόμιμο εκπρόσωπο του Παλαιστινιακού λαού την Οργάνωση για την Απαλευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO). Έχετε υπογράψει με την PLO συμφωνίες που δεν τηρήσατε ποτέ. Ξέραμε το 1993 (Συμφωνία Όσλο) πως σιγά- σιγά θα φύγετε από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη μας. Αντίθετα, βλέπουμε τους εποικισμούς να αυξάνονται με τρελούς ρυθμούς. Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να λογικευτείτε και τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ απλά. Ως δύναμη κατοχής να αποσύρετε τα παλιοσίδερα σας από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη μας σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι οποίες έχουν ψηφιστεί πολύ πριν τον τωρινό Γενικό Γραμματέα.

Κ. Νετανιάχου, πριν από κάποιες βδομάδες στην 78η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ παρουσιάσατε τον χάρτη της «Νέας Μέσης Ανατολής» αντικαθιστώντας την Παλαιστίνη με την ονομασία «Ισραήλ», παραλείποντας ακόμα και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Δεν υπήρχε η Δυτική Όχθη, η Γάζα ούτε καν η Ιερουσαλήμ. Στην αίθουσα που αποφάσισε ο ΟΗΕ, το 1948, την ίδρυση του κράτους σας, εσείς τρίψατε στα μούτρα όλων των ηγετών του κόσμου με περισσή αλαζονεία και ασέβεια το σχέδιο σας για τη Μέση Ανατολή, ακυρώνοντας τελείως τις αποφάσεις του ίδιου του Οργανισμού και σβήνοντας από τον χάρτη έναν λαό 14.000.000 ανθρώπων.

Ολοκληρώνοντας, θα επικαλεστούμε τα λόγια της Βασίλισσας Ράνια της Ιορδανίας, η οποία αναφερόμενη στα ΜΜΕ αναρωτήθηκε γιατί πρέπει συνεχώς οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι να δίνουν διαπιστευτήρια ηθικής στον κάθε δημοσιογράφο ξεκινώντας τη συζήτηση «καταδικάζοντας»; Δεν έχουμε δει ποτέ τους ίδιους δημοσιογράφους να ζητούν από τους Ισραηλινούς πολιτικούς την καταδίκη της κατοχής και ότι αυτή συνεπάγεται.

Τόσα χρόνια έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε και να μετράμε πτώματα αθώων ανθρώπων. Είναι θλιβερό και κουραστήκαμε. Δε θέλουμε να βλέπουμε πτώματα αθώων ανθρώπων πουθενά στον κόσμο, ούτε του εχθρού μας.

Στο αίμα και τις χαμένες ζωές δε χωράει συμψηφισμός.

* Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΟΧΙ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΛΑ ΑΠΟ ΣΤΥΓΕΡΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΙΣ…ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΗΒΕΡΝΟΥΝ ΙΣΡΑΙΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΕΟΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΛΑ ΕΞΗΟΥΔΑΙΣΜΕΝΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΚΡΟΣ ΕΠΗΚΥΝΔΙΝΟΙ……

Comments are closed.