“Πρεμιέρα” πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια

Κοινοποίηση:

Τους πρωτοετείς φοιτητές τους υποδέχονται σήμερα τα πανεπιστήμια της πόλης -Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος-, καθώς ξεκινά το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων των Σχολών. Τα περισσότερα τμήματα για τη σημερινή πρώτη μέρα της ακαδημαϊκής χρονιάς για τους πρωτοετείς έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις ενημέρωσης για το πρόγραμμα σπουδών και ξενάγησης στους χώρους όπου θα γίνονται τα μαθήματα και εργαστήρια.

«Η εισαγωγή σας στο Πανεπιστήμιο σηματοδοτεί την αρχή μιας σημαντικής περιόδου στη ζωή σας, με νέες προκλήσεις και εμπειρίες, μια περίοδος που θα αποτελέσει σταθμό και συγχρόνως αφετηρία για τον μετέπειτα βίο σας. Η περίοδος των σπουδών σας στο πανεπιστήμιο δεν αποτελεί μόνο έναν ακόμη κύκλο μάθησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης στην επιστήμη που επιλέξατε να σπουδάσετε. Οι σπουδές σας θα σας οδηγήσουν στη μόρφωση, δηλ. στην πνευματική ωριμότητα και ολοκλήρωση της προσωπικότητάς σας», αναφέρεται στο μήνυμα των πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ προς τους πρωτοετείς φοιτητές.

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η κεντρική εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών έγινε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, όπου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, κήρυξε την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2024-2025, όπως κάθε χρόνο «κρούοντας τον κώδωνα», της παλιάς «Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης». Λίγο νωρίτερα, απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες. Τους συνεχάρη για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα δυναμικό, πρωτοπόρο και εξωστρεφές δημόσιο ΑΕΙ.

Τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο ξεκινούν και για τους φοιτητές παλαιότερων ετών, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου του Σεπτέμβρη, έχουν ενημερωθεί για το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας χειμερινού εξαμήνου και, βάσει των ανακοινώσεων κάθε τμήματος, καλούνται να υποβάλουν τις επόμενες μέρες ηλεκτρονικά τις δηλώσεις μαθημάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response