Προβλήματα από ισχυρούς ανέμους: Πτώσεις δέντρων

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki-

Σημαντικές πτώσεις δέντρων και κλαδιών έχουν παρατηρηθεί σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που άρχισαν να πνέουν από το μεσημέρι και μετά.

 

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά που προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στον δήμο Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα, σημειώθηκαν έξι πτώσεις δέντρων στην πλατεία Αριστοτέλους κοντά στο άγαλμα του Βενιζέλου, καθώς και σε οδούς όπως η Κατούνη, στην περιοχή της Τούμπας και του Χαριλάου.

Οι αρχές του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και οι άλλοι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω τις επόμενες ώρες, με την ένταση τους να φτάνει τα 8 μποφόρ την επόμενη ημέρα.

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απευθύνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα Πρασίνου, Βασίλη Διαμαντάκη να εφιστά την προσοχή όσον αφορά τις μετακινήσεις κάτω από δενδροστοιχίες και την αποφυγή παρκαρίσματος των αυτοκινήτων κάτω από μεγάλα δέντρα.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response