Προβληματισμός για το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Πρώτο κόμμα σε δύο από τους τρεις νομούς, ευθύνεται το πολιτικό σύστημα

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) που φέρεται να συγκεντρώνει μεγάλα ποσοστά στη Ροδόπη, αλλά και να τερματίζει στην πρώτη θέση στην Ξάνθη με σχεδόν υπερδιπλάσιο ποσοστό από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024.

Στην Ξάνθη με καταμετρημμένο 27,61%, το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) συγκεντρώνει 34,13% ενώ η ΝΔ βρίκσκεται στο 18,46%, και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 8,9%.

Στη Ροδόπη με καταμετρημμένο το 21,34 %, το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) συγκεντρώνει 43,44%, με δεύτερο κόμμα την ΝΔ με 16,67% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 9,6%

Στις 17:30, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η συμμετοχή ήταν στο 30,4%, καθώς σε σύνολο 580.216 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 176.849.

Επίσης στην ενσωμάτωση του 30% ανά την επικράτεια, το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας συγκεντρώνει το 1,03%.

Σημειώνεται, ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΕΦ στη Ροδόπη προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο υποψήφιος μοίραζε σταυρωμένα ψηφοδέλτια έξω από το εκλογικό τμήμα της Μυρτίσκης, στο προαύλιο του σχολείου του οικισμού. Όπως προβλέπεται, ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου και ο άνδρας οδηγήθηκε αστυνομικό τμήμα.

Η παρουσία του ΚΙΕΦ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τα υπόλοιπα κόμματα, καθώς το μειονοτικό κόμμα καταφέρνει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής μειονότητας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: