Την αναστάτωση στα ελληνοτουρκικά εκμεταλλεύθηκαν κάποιοι που άρχισαν να στέλνουν μηνύματα για να μεταβούν σε αστυνομικό τμήμα και να τους χορηγηθεί Φύλλο Πορείας.
Η σχετική ανακοίνωση: “Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με το παρακάτω μήνυμα ( sms ),που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα για δήθεν χορήγηση Φύλλου Πορείας από το Στρατό. Το μήνυμα αυτό είναι καταφανώς απατηλό και παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν”.
σε ολες τις πολεις ειναι τα φρουτακια ακριβως οπως λες ελα μου ομως οτι οι κολομπατσοι παιρνουν τουλαχιστον 600 ευρω καθε μηνα απο το καθε ενα οποτε βαλτα κατω και μετρα 600αρια ειναι πολλα τα λεφτα και μενα στην γειτονια εχει τουλαχιστον 3 γυρω γυρω και τα εχω αναφερει πολλες φορες στους μπατσους αλλα ειπαμε 600ευρω το λιγοτερο εκαστως
Ο Εμμανουήλ Σφακιανάκης πρώην διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής αστυνομίας έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές. «Επικοινωνία», ΕΡΤ 19-6-2020 είπε: «η αστυνομία έχει από τα καλύτερα εργαστήρια στο κόσμο…», «Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ένα από τα καλύτερα δίκτυα ελέγχου…», «Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επί ημερών μου έχει περάσει από ειδικές διαδικασίες το DLO ονομαζόμενο από το FBI το φέραμε και μπορεί να ελέγχει τα κυκλώματα…», «Έχουμε τους καλύτερους αξιωματικούς στο κομμάτι αυτό…». «Κοινωνία Mega» 19-6-2020 είπε: «Έχουμε σύστημα που το φέραμε από το FBI που σαρώνει τα πάντα και τα βρίσκει μόνο του…», «η Ελληνική αστυνομία είναι πολύ μπροστά…».
Έχει αποδειχτεί φανερά ατράνταχτα με αυτόπτες μάρτυρες πάρα πολλούς ότι τα παράνομα δήθεν παίγνια “φρουτάκια” που λειτουργούν όλο το 24ώρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τη ψεύτικη προσποίηση «net café υπηρεσίες διαδικτύου» σε πολλές περιοχές της Ελλάδος με προσωπικό να τα λειτουργούν τις πιο πολλές φορές άσχετους χειριστές υπολογιστών, χωρίς γνώσεις, είναι πιο μπροστά από την αστυνομία. Αυτά τα «πολύ καλά μηχανήματα και οι καλύτεροι αξιωματικοί» της αστυνομίας τι έκαναν; δεν έκαναν τίποτα απολύτως. “Σαρώνει τα πάντα και τα βρίσκει μόνο του…»”, και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μήνυμα με περιεχόμενο ψευδές, παραπλανητικό και δόλιο κάποιες ημέρες και συνεχίζει ; Και πότε αναμένεται τα “μηχανήματα” της αστυνομίας με ισχυριζόμενες ικανότητες να εντοπίσουν τους δράστες ;
Η ελεύθερη κυκλοφορία τους συνεχίζεται όπως και οι ασύλληπτοι δράστες κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Πολλά λόγια που δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που δηλώνονται επίσημα. Τα καταστήματα “net cafe” υπηρεσίες διαδικτύου υγειονομικού ενδιαφέροντος, με οθόνες να έχουνε “φρουτάκια” κερδοσκοπικά παράνομα παίγνια λειτουργούν έως και σήμερα στη πόλη Κατερίνη, όλο το 24ώρο.
_
Το κατάστημα «Sport Cafe», Παναγή Τσαλδάρη 27, Κατερίνη, με παράνομα παίγνια «φρουτάκια» εγκατεστημένα σε Η/Υ, και με τις οθόνες των Η/Υ ανοιχτές σε λειτουργία με ανοιχτά τα στόρια του καταστήματος να φαίνονται σε οποιοδήποτε διερχόμενο σε αυτό το δρόμο Παναγή Τσαλδάρη. Απέναντι είναι η οδός Κιλκίς 6 και έχει το 14 δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Κατερίνης.
_
Στη οδό Ειρήνης 43, Κατερίνη, δίπλα από δύο μαγαζιά από το ΙΕΚ “Λυδία” ιδιοκτησίας του δημάρχου Κατερίνης Κωνσταντίνου Κουκοδήμου είναι πάνω από 20 χρόνια το κατάστημα με εγκατεστημένα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές παράνομα παίγνια «φρουτάκια», με ταμπέλα «Ολύμπιον Παλάς, Καφέ Games», με τα πάντα κρυμμένα χωρίς να φαίνεται τίποτα από έξω. Παραδίπλα απέναντι από το «Ολύμπιον Παλάς» έχει: α) παιδική χαρά β) το εσπερινό γυμνάσιο γ) εσπερινό γενικό λύκειο δ) πρώτο δημοτικό σχολείο Κατερίνης. Κατάστημα με παράνομα παίγνια μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών λειτουργεί και δεύτερο στη οδό Ειρήνης 49, παρακάτω ελάχιστα μέτρα. Αυτά τα δύο είναι στην οδό Ειρήνης είσοδο της πόλης.
.
Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης, χτυπά το τηλέφωνο, το σηκώνει καραβανάς αστυνομικός της κακιάς, ακούει στο ακουστικό «police police police…», και ο αστυνομικός απαντάει «δεν είμαστε πολύς, ένας είμαι μόνος μου!».