Προειδοποίηση IDF: «Θα τους χτυπήσουμε απόψε»

Κοινοποίηση:
IDF-DUVDEVAN-696x361

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) έχει προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει στοχευμένα πλήγματα σε εγκαταστάσεις που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του IDF, οι επιθέσεις αυτές αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ώρες και οι κάτοικοι της Βηρυτού καλούνται να απομακρυνθούν από περιοχές κοντά σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

 

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου έχουν ήδη αναφέρει ότι έχουν σημειωθεί τουλάχιστον τέσσερις ισραηλινές επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού. Οι επιθέσεις αυτές φαίνεται να στοχεύουν οικονομικές ενώσεις που συνδέονται άμεσα με τη Χεζμπολάχ, γεγονός που υποδηλώνει την πρόθεση του Ισραήλ να πλήξει τις πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης.

 

«Θα τους χτυπήσουμε απόψε και θα ενημερώσουμε με τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες»

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι είπε χαρακτηριστικά νωρίτερα ότι θα εκδωθούν εντολές εκκένωσης σε πολίτες στο Λίβανο προκειμένου να αποστασιοποιηθούν από τοποθεσίες που σχετίζονται με τα οικονομικά που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, πριν πραγματοποιηθούν αεροπορικές επιδρομές.

«Τονίζω εδώ, ότι όποιος βρίσκεται κοντά στις τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Χεζμπολάχ πρέπει να αποστασιοποιηθεί αμέσως από αυτές», τόνισε.

«Θα χτυπήσουμε πολλούς ιστότοπους τις επόμενες ώρες και περισσότερους ιστότοπους μέσα στη νύχτα. Τις επόμενες ημέρες, θα αποκαλύψουμε πώς το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατική δραστηριότητα της Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας ως κάλυμμα πολιτικούς θεσμούς και ενώσεις», συνέχισε ο Χαγκάρι.

«Θα τους χτυπήσουμε απόψε και θα ενημερώσουμε με τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

 

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών πρόσθεσε πως το Ισραήλ πρόκειται να επιτεθεί σε διαφορετικά παραρτήματα του οικονομικού βραχίονα της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ Al-Qard Al-Hassan.

Δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις τοποθεσίες των εγκαταστάσεων που θα τεθούν στο στόχαστρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στην Al-Qard Al-Hassan το 2007, λέγοντας ότι χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ «ως κάλυμμα για τη διαχείριση των οικονομικών δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης και για να αποκτήσει πρόσβαση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response