Προελαύνει η Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία – Κατέλαβε ακόμα δυο χωριά

Κοινοποίηση:
russia-soldier

Η Μόσχα ανακοινώνει συχνά ότι παίρνει υπό τον έλεγχό της μικρά χωριά στην περιφέρεια Ντονέτσκ.

Ορωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την κατάληψη δύο ακόμα χωριών στην ανατολική Ουκρανία όπου οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν σταδιακά εδάφη εδώ και εβδομάδες, πλησιάζοντας σιγά-σιγά στη στρατηγικής σημασίας πόλη Ποκρόβσκ.

«Οι δυνάμεις του νότιου τομέα συνεχίζουν να προελαύνουν … απελευθερώνοντας την κοινότητα Ζοριάνε», στην περιφέρεια Ντονέτσκ, δήλωσε ο ρωσικός στρατός σε ανακοίνωση.

«Οι δυνάμεις του τομέα Βοστόκ έχουν βελτιώσει την τακτική τους θέση, απελευθερώνοντας την κοινότητα Ζόλοτα Νίβα», στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Μόσχα ανακοινώνει συχνά ότι παίρνει υπό τον έλεγχό της μικρά χωριά στην περιφέρεια Ντονέτσκ.

Η Ουκρανία, που αντιμετωπίζει δυσκολίες στα ανατολικά, εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου επίθεση μεγάλης κλίμακας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, καταλαμβάνοντας αρκετές εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Κίεβο.

Ήλπιζε ότι θα ανάγκαζε τη Μόσχα να αναπτύξει εκ νέου τα στρατεύματά της που βρίσκονται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και έτσι να ανακόψει την προέλασή τους, αλλά οι Ρώσοι στρατιώτες συνεχίζουν για την ώρα να προχωρούν.

Σε μια ένδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ουκρανία, η Ρωσία επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα την κατάληψη της Βούχλενταρ, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι του ανατολικού και του νότιου μετώπου και για την οποία διεξήχθη σφοδρή μάχη για πάνω από δύο χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response