Προκαλεί επίτροπος της αστυνομίας της Μ. Βρετανίας – Απειλεί να εκδώσει και να φυλακίσει Αμερικανούς πολίτες για αναρτήσεις!

Κοινοποίηση:
filaki

Απίστευτο θράσος από το Ηνωμένο Βασίλειο! Προσπαθούν να “τεντώσουν” το χέρι της Βρετανικής κατασταλτικής εξουσίας στις ΗΠΑ αλλά και σε ξένα κράτη, ακόμα και σε πολίτες που δεν είναι Βρετανοί υπήκοοι, λες και είναι υποχρεωμένοι να ζουν… υπό τους νόμους και νόρμες της Μ. Βρετανίας!

 

Επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου προειδοποίησε ότι οι αρχές δεν θα περιοριστούν μόνο στην καταστολή των Βρετανών πολιτών για τις απόψεις τους σχετικά με τις πρόσφατες ταραχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα επεκτείνουν τη δράση τους και σε πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!

 

Δήλωση του επιτρόπου της μητροπολιτικής αστυνομίας

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλη τη δύναμη του νόμου εναντίον όσων παρανομούν. Είτε βρίσκεστε στη χώρα μας και διαπράττετε εγκλήματα στους δρόμους, είτε διαπράττετε εγκλήματα διαδικτυακά από το εξωτερικό, θα σας αναζητήσουμε», δήλωσε ο Σερ Μάρκ Ρόουλι σε συνέντευξή του στο Sky News.

Οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου τις τελευταίες ημέρες προκλήθηκαν από ψευδείς φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες ένας αιτών άσυλο ευθύνεται για μια μαζική επίθεση με μαχαίρι σε εκδήλωση χορού με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών κοριτσιών και τον τραυματισμό άλλων.

Η πρόσφατη υπόθεση ενός 18χρονου Βρετανού πολίτη, ο οποίος φέρεται να έχει διαπράξει φόνους και είναι γιος Ρουανδών γονέων, έχει προκαλέσει σοβαρές αναταραχές στη Βρετανία. Οι δολοφονίες αυτές δεν είναι απλώς ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά έχουν πυροδοτήσει μια σειρά από βίαιες διαμαρτυρίες που αγγίζουν ευρύτερα ζητήματα σχετικά με την κλίμακα της μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Οι εικόνες των συγκρούσεων μεταξύ αντι-μεταναστευτικών διαδηλωτών και αντιδιαδηλωτών, οι οποίες περιλαμβάνουν άτομα που κρατούν παλαιστινιακές σημαίες, έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτές οι σκηνές αποκαλύπτουν την ένταση που επικρατεί στην κοινωνία, καθώς οι πολίτες εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τη μετανάστευση και τις επιπτώσεις της στην καθημερινή ζωή.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει προειδοποιήσει ότι η διάδοση τέτοιου περιεχομένου μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Αυτή η αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και τα όρια που θέτει το κράτος σε πολιτικές συζητήσεις.

 

Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο αυτής της κατάστασης είναι η απειλή της βρετανικής κυβέρνησης να εκδώσει Αμερικανούς πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσουν ποινές στη Βρετανία λόγω παραβιάσεων των κανόνων τους σχετικά με την πολιτική ομιλία στο διαδίκτυο. Αυτή η ενέργεια θεωρείται από πολλούς ως υπερβολική και επικίνδυνη, καθώς θέτει σε κίνδυνο τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών να εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα.

Ο επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου από το Sky Newsότι: «Το να είσαι πολεμιστής του πληκτρολογίου δεν σε κάνει ασφαλή από το νόμο» και συνέχισε «Μπορεί να είσαι ένοχος για αδικήματα υποκίνησης, υποκίνησης φυλετικού μίσους, υπάρχουν πολυάριθμα τρομοκρατικά αδικήματα σχετικά με τη δημοσίευση υλικού», είπε.

 

Με πληροφορίες από: Fox Business’ Peter Aitken contributed to this report/nypost.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: