Προς νέα παράταση για την διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών

Κοινοποίηση:
posaade

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει παράταση στην προθεσμία για τη διασύνδεση των συστημάτων POS με τα ταμειακά συστήματα.

Η αρχική προθεσμία είχε οριστεί για τις 30 Ιουνίου, ωστόσο η διαδικασία προχωρά με αργούς ρυθμούς. Έτσι, το υπουργείο σκοπεύει να παρατείνει την προθεσμία έως το τέλος Ιουλίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από συναντήσεις που είχε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με εκπροσώπους των Network Service Providers (NSPs), οι οποίοι ασχολούνται με τα λογισμικά των POS. Οι εκπρόσωποι των NSPs επισήμαναν ότι οι καθημερινές κλήσεις για τεχνική υποστήριξη έχουν αυξηθεί δραματικά, από 3.000 σε 20.000, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση.

Η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί σύντομα, καθώς η διασύνδεση των POS με τα ταμειακά συστήματα είναι περίπλοκη διαδικασία. Οι Network Service Providers κατακλύζονται από κλήσεις, και δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Οι NSPs ζήτησαν τη στήριξη του υπουργείου, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά.

Παρά τις προσπάθειες, τα προβλήματα των εμπόρων με τη διασύνδεση των συστημάτων δεν αναμένεται να επιλυθούν άμεσα και πιθανότατα θα συνεχίσουν να τους απασχολούν μέχρι το τέλος του έτους ή και πέρα από αυτό.

Η διασύνδεση επιτρέπει την αυτόματη ενημέρωση των ταμειακών συστημάτων με τα δεδομένα των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω των POS. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πληρωμή που πραγματοποιείται μέσω POS καταγράφεται αυτόματα στην ταμειακή μηχανή και ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο η εφορία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response