«Προσγείωση» για την Εθνική με «θύτη» την Σερβία ενόψει Ολυμπιάδας (94-72)

Κοινοποίηση:
4335418_224029

Την πρώτη της ήττα επί εποχής Βασίλη Σπανούλη γνώρισε η Εθνική ομάδα μπάσκετ στο Βελιγράδι με αντίπαλο την πανίσχυρη Σερβία με 94-72.
Τέσσερα βράδια πριν από την πρεμιέρα της στην Ολυμπιάδα του Παρισιού, που θα την βρει να αντιμετωπίσει τον Καναδά (27/7, 22:00), η «γαλανόλευκη» ήταν ανταγωνιστική για τρία δεκάλεπτα, όμως δεν άντεξε στον ίδιο ρυθμό και υποχρεώθηεκ στην πρώτη της ήττα μετά από δέκα συνεχόμενες νίκες με τον «Kill-Bill» στην άκρη του πάγκου της
Αποτέλεσμα που μπορεί να δώσει αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων επί γαλλικού εδάφους.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε προβλήματα τόσο στην επίθεση -εν απουσία και του βασικού οργανωτή της ομάδας, Νικ Καλάθη- όσο στην άμυνα, αφού έχασε η μάχη των ριμπάουντ (37 έναντι 21).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που δεν είχε παίξει στο προηγούμενο φιλικό με το Πουέρτο Ρίκο στη Θεσσαλονίκη, λόγω ίωσης, ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 24’46” συμμετοχής. Ακολούθησε ο Κώστας Παπανικολάου με 10 πόντους.
Από τους νικητές εξαιρετικός ήταν ο Μπόγκνταν Μπογκτάνοβιτς, που έβαλε 19 πόντους με 5/5 τρίποντα, όπως και ο Νίκολα Γιόκιτς, που πέτυχε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, κάνοντας και 3 λάθη. Ο «ερυθρόλευκος» Φιλίπ Πετρούσεφ σημείωσε 15 πόντους και κατέβασε 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 48-39, 72-58, 94-72.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Παντως βαλανε σημαιοφορο τον μανικετοκουμπο για να τιμησουν την διαχρονικη ανυπαρξια τους

  2. Θα κανουν, οπως παντοτε θερινο τουρισμο στο Παρισι δωρεαν.Θα επιστρεψουν ,φορτωμενοι με εκατονταδες καλαθια για ενθυμιο…Ουτε ερασιτεχνικη ομαδα να ηταν.Τους μισθωσαν και ολοκληρο αεροπλανο,για να μην κουρασθουν τα παιδια, λογω υπερπροσπαθειας.Εννοειται οτι θα κολλησουν στον στον πρωτο γυρο.Τα παιδια ,οπως και στο ποδοσφαιρο, παιζουν ,μονον οταν πεφτει χρημα!…

  3. Ξεφτυλα το χτεσινο, πως πανε Ολυμπιαδα ετσι οταν δε μπορουν να νικησουν τους Σερβους.

  4. Ούτε νίκη θα κάνουν. Τους βαρεθηκα, δεν έχουν τσίπα, δεν καίγονται για την Εθνική.

Comments are closed.