Το ανακάτεμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά το βράσιμο των ζυμαρικών. Εάν παραλείψετε αυτό το στάδιο κατά τη μαγειρική σας απλά θα καταλήξετε να κοιτάζετε ένα “κουβάρι” από μακαρόνια όλα κολλημένα μεταξύ τους.
Αυτό όμως δεν ισχύει και για όλα τα είδη ζυμαρικών καθώς όπως έχουν διαφορετικό χρόνο βρασμού έχουν κ διαφορετική μεταχείριση. Ποια είναι λοιπόν τα ζυμαρικά που δεν θέλουν καθόλου ανακάτεμα κατά το βράσιμο;
Αυτά είναι τα χειροποίητα ζυμαρικά όπως οι χυλοπίτες. Τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα γι’ αυτό και ο χρόνος βρασμού τους συνήθως δεν ξεπερνάει τα 3 λεπτά. Αν τα ανακατέψετε όπως θα κάνετε με οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό το πιθανότερο είναι τα μακαρόνια σας να “λιώσουν” και να γίνουν μια μάζα.