Προστατευτικές ασπίδες προσώπου που δεν θα τις διαπερνά ο κορωνοϊός κατασκευάζει μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Οι συγκεκριμένες ασπίδες θα διατεθούν για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “ο Άγιος Γεώργιος” και των δήμων Χανίων και Ρεθύμνου.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, “οι ασπίδες προσώπου “Thorax TUC”, είναι βασισμένες στο αντίστοιχο σχέδιο του J. Prusa και είναι ειδικά σχεδιασμένες για την προστασία των επαγγελματιών της υγείας, διαθέτουν εργονομική και λιτή σχεδίαση αποτελούμενη από ελάχιστα εξαρτήματα με στόχο την οικονομική και ταχεία κατασκευή, με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η προστατευτική προσωπίδα χρησιμοποιείται επικουρικά στο έργο των επαγγελματιών”.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πρώτες προστατευτικές ασπίδες προσώπου θα παραδοθούν μέσα στην εβδομάδα, με στόχο σταδιακά να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
Συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο μέσα στην πανδημία, το Πολυτεχνείο Κρήτης, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης προς την τοπική κοινωνία και ευρύτερα, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι, “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”, επικοινωνούμε, εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και στηρίζουμε με γνώση και σεβασμό τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή”, καταλήγει η ανακοίνωση.
πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές θέλουν πολλές ώρεs για να εκτυπωσουν ένα απλό σχέδιο. Τα πανεπιστήμια άμα έχουν τα μηχανήματα θα πρέπει να φτιάξουν ένα καλούπι από μέταλο στο οποίο να εκχινουν πλαστικό. Συγουρα έχουν CNC τρυπανια Kai πχ. Airburg μηχανες εκχισης πλαστικού. Έτσι μπορούν να φτιάχνουν μέχρι και 500 καλούπια την ημέρα. Με 3D εκτυπωτές θα μπουν να φτιάξουν 5 το πολύ. Και άμα είναι σαινια θα μπορούσαν να εκχυσουν μάσκες από σιλικόνη με πλαστικές μεμβράνες και φίλτρα τύπου fff3 σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια. Αλλά άμα το κάνουν για Show ωπος το ξεκίνησε το Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης καλό είναι και αυτο..